Sunday, August 16, 2009

Muutoksia keittiössä


Työt ja Mansikin tuhoamisvimma ovat pitäneet minut kiireisenä, mutta ajattelin piipahtaa tännekin kertomaan kuulumisia. Mikään ei tunnu olevan turvassa Mansikilta, tapettien lisäksi ovat kärsineet keittiön seinä-haltexit, listat ja viimeisimpänä keittiön muovimatto.

Mutta ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Koska Mansikki söi reiän muovimattoon, päätimme poistaa sen. Sen ja parin muun kerroksen alta löytyi lautalattia niin hyvässä kunnossa, ettei sille oikeastaan tarvi tehdä mitään! (No sitten kun on aikaa, voi kitata naulanreiät umpeen ja maalata, mutta toistaiseksi tuo välttää aivan hyvin.)

Tästä näkee lattiakerroksia. Vaalea muovimatto oli siis päällimmäisenä. Puna-keltainen kaistale on linoleumimatto, se on minusta tosi kaunis. Mutta keittiössä sitä oli vain tuo pikku pätkä. Hirvitti vähän, kun alempi muovimatto oli noin huonossa kunnossa tiskipöydän edestä. Ja se haisi aivan kalanraadolle. Mutta onneksi lautalattia oli säilynyt aivan hyvänä.

Panun äidiltä haetun komuutin alaosa pääsi keittiöön. Se on muistaakseni Panun isomummon veljen tekemä 40-luvulta. Yläosa vaatii vielä kunnostamista. Komuutin päälle laitoin siksi aikaa purkkeja, joita olen kerännyt keittiön avohyllyjä odotellessa.

Arvontaan ehtii muuten vielä osallistua, suoritan arvonnan ensi viikolla kun työ-deadline ei enää paina päälle.

(Koirat muuten poseeraavat noin kauniisti vain siksi, että Panu leikkasi nakkeja selkäni takana.)

20 comments:

Marja said...

Aikamoinen tuuri lattian suhteen. Niin hieno lautainen sieltä paljastui!

Katja said...

Hieno tuuri lattian kanssa! Ja aivan ihanan näköinen pilkahdus keittiötä. Heh, erinomainen keino saada koirat poseeraamaan kuvaa varten :D

outi said...

Koirat ja nakit! Mikä maaginen yhdistelmä! :D Ihana väri tuossa vanhassa kaapissanne.

Jutta said...

Ilona, oli tosiaan tuuri. Emme olisi halunneet ottaa muovimattoja pois vielä, kun pelkäsimme, että laudat ovat lahonneet. Mutta olikin parhaassa kunnossa paljastuneista lattioista.

Katja, keittiön ilme on muuttunut ihan erinäköiseksi. Panu purki tuosta nurkasta myös lastulevykomeron, kun se ei sopinut yhteen uuden lattian kanssa.

Outi, nakit saa ihmeitä aikaan ;) Minäkin tykkään kaapin väristä. Harmittaa, kun joutuu maalaamaan sen uudelleen, mutta yläosasta puuttuu palasia niin ei voi muuta. Täytyy yrittää löytää mahdollisimman samaa sävyä maali.

Mirja said...

Hieno lautalattia ja hienon värinenkin.

Meidänkin koira alentuu vaikka minkälaisiin temppuihin,jos palkintona vain on nakkeja tai makkaraa :)

Jutta said...

Mirja, lattia on aika lähelle sitä harmaata, jolla olemme lattioita maalailleet, vähän tummempi ja keltaisempi vain.

PikkuBertta said...

Lautalattiat minunkin nuoruudessa pistettiin muovi/korkkimaton alle piiloon.Oli kuulemma niin hankala hoitaa ja olivat kylmiä.Sieltä ne nyt paljastuu teidän nuorien ansiosta.Teette arvokasta työtä palauttamalla ne alkuperäiseen asuun.
Kaappikin on aivan IHANA.

Mari said...

Olipa hyvä tuuri lattian kanssa. Meillä olisi myös tarkoitus ruveta jossain vaiheessa kaivamaan lautalattioita esille... Hyvä kuva koirista :)

Norppis said...

Tolleen kuvassa siun koirathan on tosi söpömussukoita ;)

Bullukat said...

Tuttua on asuminen tupajumikoiran kanssa. Tänään juuri lähti täysin syöty koirasohva roskiin. Mutta sinun koirasi tekikin palveluksen, kun kuori ruman maton pois.
Mielenkiintoinen asetelma kaapin päällä.

Krisu said...

Kiltit sessut, mitä se Jutta puhuu? mahtavaa, saat puulattian! Muista kiitellä Mansikkia paljon ;)

Jutta said...

PikkuBertta, onhan ne korkkimatot varmasti kätevämpiä olleetkin ja helpottaneet elämää paljon. Mutta on tuo lautalattia niin kaunis ja ihan erilainen ilme huoneessa heti.

Mari, ollaan kyllä ihmetelty tuuria. Täällä on purkaminen hauskaa kun alta löytyy kaikkea hienoa ;)

Norppis, on ne sitäkin... ;P

Bullukat, voi koiria... No tällä kertaa meillä kävi hyvin, saisi jatkossakin Mansikki pitäytyä purkamaan remontoimattomia kohteita ;)

Krisu, :D

Parolan asema said...

Huoh mikä helpoitus lattian suhteen, todella mukava yllätys :) Näyttivätkin koirat siltä että jokin taikoi paikoilleen, kaunis on komuutin oma väri, mukava tunnelma keittiössä teillä!

Nana said...

Pitkästä aikaa täällä! Ja voi miten Mansikki on kasvanut!
Joo, meillä nuorempi koira on harrastanut tuhotöitä, mm.sohva,mun kännykkä,aurinkolasit, vaatteita jne. Vanhempi jyrsi "vain" keittiön seinään reiän ja tuunasi keittiön hyllyn uusiksi.
Mukava nähdä myös miten siellä remontti ja sisustus etenee. Näytäthän sitten "talon esittelyn",kun on valmista (tai melkein valmista) :)

Jutta said...

Parolan asema, nuo kuvat vähän hämää, loppukeittiössä on vielä jäljellä ysäri-lastulevykaapit. Valikoiva kuvanrajaus, nääs ;) Mutta niistäkin aiomme erota, vähä vähältä on hommattu "uusia" vanhoja kaappeja, jotka laitamme tilalle.

Jutta said...

Nana,taitaa olla aika yleistä sitten tuo seinien ja lattioiden yms. syönti. Olen tainnut päästä vähällä ennen Mansikkia. On Murukin jotain tuhonnut, mutta aika vähän. Sohvan, kenkiä, kaukosäätimen yms. pientä :)

Talon valmistumiseen saattaa kestää aika pitkään, mutta pikkuhiljaa lupaan esitellä :)

Keke said...

Voi ei miten ihania koiruuksia=) hyvä toi nakkijuttu=)

Jutta said...

Keke, nakit saa meidän koiruudet toimimaan ;)

Lotta ja Tuisku said...

Mansikkihan on oikein oiva pikku apulainen remonttihommissa - kunhan tosiaan pitäytyy niissä remontoimattomissa kohteissa. :) Itse olen saanut nauttia pennusta, jolla ei ole valtaisaa tuhoamisvimmaa. Ainakin toistaiseksi, murrosikää jännityksellä odotellessa.

Jutta said...

Lotta ja Tuisku, juu, mansikki kyllä tietää mitä tekee. Tänään se ilmeisesti katsoi, että panun on aika hankkia uudet kengät ;)