Wednesday, February 24, 2010

Tapettiangstia / Wallpaper Anxiety

Wallpaper Anxiety

Kuvassa taistelukumppanit (vas.) William Morris: Golden Lily sekä Tapettitehtaan William Morris -tyyliin.


En kerta kaikkiaan osaa päättää tapetteja. Panun musiikkihuoneen tapettien kanssa mieli on muuttunut niin monta kertaa, etten enää itsekään pysy perässä. Ensin mietin William Morrisin Comptonia, mutta en löytänyt jälleenmyyjää Suomesta. Sitten löysin Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan William Morris- tyyliin tapetin. Harkitsin myös Kirsikkapuuta, niin kuin jotkut ehkä muistavat. (Tai sitten eivät, hehe. Siitä on jo aikaa.) Kirsikkapuu oli kuulemma liian tyttömäinen miehen musiikkihuoneeseen, joten päädyimme William Morris- tyyliin.

No nyt talvella löysin ihan sattumalta netistä Seinäruusun, joka myy William Morrisia, ihan sitä ihtiään. Bongasin sieltä Golden Lilyn, jonka kuviot muistuttavat melko selkeästi Tapettitehtaan William Morris -tyylistä. Veikkaukseni on, että William Morris- tyyliin on saanut vahvasti vaikutteita Golden Lilystä.

Tilasin näytteet Comptonista ja Golden Lilystä.
Näytteet saapuivat.

Seurasi pitkällinen, siis hyvin pitkällinen kamppailu alkuperäisen William Morrisin Golden Lilyn ja William Morris -tyylin välillä, jonka seurauksena tulimme siihen tulokseen, että Golden Lily on tapettimme. Parasta mennä suoraan alkulähteille, eikö vain?

Vieläkö olette kärryillä?

Wallpaper options
William Morris- tyyliin ja Kirsikkapuu
In the style of William Morris and Kirsikkapuu


I simply can't decide on wallpapers. Trying to choose one for my husband's music room, I've changed my mind so many times I can't ever remember. At first I wanted William Morris' Compton but couldn't find a retailer in Finland. Instead I found a version in the style of William Morris from Finnish Pihlgren & Ritola. My second alternative was Kirsikkapuu (cherry tree) by them. Some might remember me pining over this already last July.

Well. Long story short, I was told Kirsikkapuu is too girly, must go with the William Morris influenced. Fine. I think it's gorgeous anyway. But then in the winter I happened to stumble upon a Finnish online shop Seinäruusu (means Wallrose) that carries Compton. I also found William Morris' Golden Lily that resembles the William Morris inspired wallpaper a lot. I ordered samples from both.

The result, a lot of thinking back and forth between the original William Morris' Golden Lily and the subdued Finnish version. (In the top photo Golden Lily is on the left and the William Morris inspired is on the right.) Finally we set our mind on Golden Lily. Best go for the original, right?

Are you still following me?

Gorgeous wallpapers

Gorgeous wallpapers

Kaikki suhteellisen hyvin tähän asti. Mutta maanantaina ostin Divaanin. Siellä oli aivan upea koti, jossa oli SEKÄ William Morris- tyyliä ETTÄ Kirsikkapuuta. Ja ne molemmat näyttivät tosi hienoilta. Kirsikkapuu on musiikkihuoneen suhteen unohdettu, mutta William Morris -tyyli... Se näyttää kuvissa niin kauniilta punaisena ja koko seinällä. Pääni on taas aivan sekaisin. Pitäisikö hylätä Golden Lily ja palata kotimaiseen William Morris -vaikutteiseen? Vai pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa? (Ööö, no ei alkuperäisessä, mutta aikaisemmassa.) Toisaalta, mutta toisaalta. En osaa päättää.

Everything relatively fine so far. But, on Monday I bought Divaani magazine. And they featured a beautiful home with BOTH the William Morris inspired wallpaper AND Kirsikkapuu. Ok, Kirsikkapuu is out of the question for the music room, but the William Morris inspired... It looks so stunning red and on all the walls... I started second-guessing my decision again! Should I go with the original William Morris or the one influenced by William Morris? I'm confused.

25 comments:

Niina said...

Mullakin on toi Divaani. Tykkään lehdestä enemmän ja enemmän. Eikö Seinäruusu myy William Morrisia Suomessa ? Rakastan Morrisin kuoseja !!!

mizyéna said...

En ihan pysynyt kärryillä :) Mutta mä en ikinä osaisi valita noin ihanista tapeteista. Meillä onkin kaikki seinät maalattuja. Ei ole täällä tapana tapetoida ja voi olla, että talven kosteudessa ne tippuisi alas :D

Mikaela said...

Ihania tapetteja kaikki! Ymmärrän valinnan vaikeuden. Voit kuitenkin olla varma, että päädyit mihin tahansa niin tapetti on takuuvarmasti superhieno. :)

Parolan asema said...

Ymmärrän täysin tunteen, valinnanvaikeus pistää pään niin pyörälle että ei osaa enää lopulta sanoa mitä haluaakaan. Plussia Pihlgren & Ritolasta, 100% hengittävä paperitapetti, täysin suomalainen, suomalainen vanha malli. Mutta kun kuviollisesti miettii niin sehän se tottakai on aina se tärkein kriteeri :)

Anonymous said...

Tutulta kuulostaa... :) Itsellänikin kestäisi pidempi tovi, että noista osaisi valita, kauniita molemmat. Kieltämättä Divaanissa tuo Tapettitehtaan tapetti näyttää todella upealta seinässä! Sama varmaan toisenkin tapetin suhteen. :D Molempi parempi. Joten kumpaan tahansa päädyt, uskon että tulossa on upea musiikkihuone! Voin myöntää, että olen niin huono tekemään päätöksiä useamman tai parin kauniin tapetin suhteen ja mietin myös monta kuukautta ja minullakin ehtii välillä mieli muuttua. Silti olen tyytyväinen ollut siihen mitä on tullut valittua. :)

Kirsi

.Nekku. said...

Minä sanon, että menkää Golden Lilyllä, William Morris oli niin kova jätkä! Miksi ottaa "Morris-vaikutteinen" tapetti, jos se alkuperäinenkin on saatavilla (jos nyt jätetään huomioimatta se, kumpi näyttää paremmalta :D)?

Anonymous said...

En ihan pysynyt kärryillä mutta jos oikein ymmärsin, tapetti on tulossa miehen huoneeseen...? Anna/käske/salli (tai joku muu sopiva verbi) hänen päättää kahdesta parhaasta vaihtoehdosta :)

Pellon pientareella said...

Heh, kiitos, sait hymyn kasvoilleni, alkoi naurattaa mielessä. Joskus on vaikeaa... sillei kivasti ;). Mun mielestä tossa ekassa kuvassa se oikeanpuoleinen on kauniimpi tapetti. Oli sen nimi nyt mikä tahansa, tipahdin jo kärryiltä ;).

Inka said...

Tutulta kuulostaa! Itse pähkäilen lastenhuoneen tapetin kanssa niin, että kyllästyttää jo koko huone..
Molemmat noista tapeteista on upeita, joten eipä minusta ainakaan juuri ole valinnassa hyötyä :)

Heidi said...

Aih ja voih :) Aivan ihania kaikki mutta Golden Lilyssä kuviointi on mielettömän kaunis ja kaiken kruunaa upea väritys. Onnea päätöksentekoon! Eiköhän lopputulos ole upea jokatapauksessa :)

Riikka Kovasin said...

Jos en nyt ihan sekoile, niin minusta Morrisin tapetteja saa Stockmannilta. Tilauksen pystyy hoitamaan mistä tahansa, mutta tapettikirjat ja -osasto sijaitsee Hesassa. Jos on koodit tiedossa niin luulisi onnistuvan.

Jenny said...

Mahtavan hienoja tapetteja kaikki! Ilman tuota Divaanin ihanaa kuvaa olisin varmasti itsekin kallistunut alkuperäiseen, nyt tuon nähtyä vaikea valita.

Kävin eilen Bauhaussissa hypistelemässä Designers Guildin värikkäitä samettitapetteja. Tykkäsin niistä hirmuisesti! Meillä vain harmikseni yksi koirista pitää tapeteista siinä määrin, että syö ne seinältä. Pitää tyytyä maaleihin. Blaah.

P.K said...

My instinct is to always go for the original.

Laura / K niin kuin koti said...

Hienoja on kaikki!

Mutta olen P.K:n kanssa samaa mieltä siitä, että kannattaa luottaa alkuperäiseen fiilikseensä, ellei joku muu syrjäytä sitä ihan kokonaan.

Jos kaikki menee hyvin, me tapetoidaan maalla viikonloppuna. Meidän valikoima oli hyvin sekalainen:
http://kniinkuinkoti.blogspot.com/2010/01/valintoja-valintoja.html

Intuition mukaan mennään taas kerran.

Anonymous said...

I like "cherry tree" but red might be more exciting and energetic for a music room.

GOSIA said...

I love Morris and all those late 19th century decoration ideas. An interesting post to read!

Netta said...

Ostin kanssa tuon Divaanin ihan tuon kodin takia. Ihastuin erityisesti keittiön tapettiin, siihen keltavihertävään.

Omalla seinällä komeilee tällä hetkellä kolme eri näytepalaa William Morrisia. Ei vaan osaa valita yhtä! Tapetit ovat upeita ja kannatan ehdottomasti alkuperäistä vaihtoehtoa eli Golden Lilya. Huoneesta tulee kuitenkin taatusti upea, päädyit mihin tahansa. Jään innolla odottamaan lopputulosta!

outi said...

Ota se Morris. Se, mikä oli ennen Divaania. Se ON upea. Ja mulla on tuo sama vaiva. Siinä on se huono puoli, että tapetit jäävät ostamatta. Minäkin olen vehdannut tapettiasiaa jo pari vuotta. Täällä sitä sitten tuijotetaan valkoisia seiniä. Katsos kun aina tulee ihania, upeita tapettikuoseja vastaan. Pitää vaan päättää. Neuvoo siis hän, joka ei päättämään pysty.

Kaylovesvintage said...

cherry tree..is cute

Anonymous said...

I'm really thinking Cherry Tree--the white is so fresh. Forget what I said about the red, and put a blindfold on your husband.

kati said...

Kyllä siitä hyvä tulee! Valinnat on kyllä mullekin aina vaikeita juttuja. Ajattelin etsiä meidän yläkerran vessaan (joo!) jotain räväkkää tapettia, ja tuskailua on jo niinkin pienessä tilassa ;)

Jutta said...

Hei, kiitos kommenteista, ajatus on (ehkä) vähän selkiytynyt niitä lukiessa :) Nyt alan taas kallistua Golden Lilyn kannalle, koska se on niin kaunis ja sen värit on just nappiin meidän kodin värien kanssa. Huone on vain aika pieni, niin huolettaa, että tuleeko tunne, että seinät kaatuu päälle... William Morris -tyyliin on ehkä vähän hillitympi.

Niina, Divaani on minun suosikkejani sisustuslehdistä, tykkään kun siellä on niin hörhöjä koteja :)

mizyéna, ohhoh, ettei voi tapetteja pitää. Toisaalta siellä on ihanan koristeellista kaikki muu :)

Parolan asema, juurikin noita asioita mietin Pihlgren & Ritolan kohdalla. Mutta voi olla, että Golden Lilyn väritys vie sen voittoon, on niin sävy sävyyn huoneeseen tulevien juttujen kanssa :)

Anonyymi, usko pois, joka välissä olen miehen mielipidettä yrittänyt kysellä. Välillä kertoo, näistä kahdesta ei :)

Pellon pientareella, hyvä jos jollaki on hauskaa... No ei vaan, en minä ehkä ihan vakavasti otettavaksi tuota tarkottanut ;)

Riikka, kiitos vinkistä, täytyy käydä kyselemässä hinnastoa sieltäkin.

Jenny, vai sellainen koira... Ymmärrän tuskasi hyvin! :D

Laura, aivan ihana valikoima! Mikä tahansa noista näyttää varmasti hyvältä. Raporttia kehiin sitte!

Netta, Seinäryysyn myyjä suositteli kans Golden Lilyä kun jahkasin sen ja Comptonin välillä. Heillä on kuulemma sitä ja ovat tykänneet paljon.

Jutta said...

Netta, ei mikään Seinäryysy vaan Seinäruusu.... Pitäisikö joskus lukea ennen kuin julkaisee...

Jutta said...

P.K. I think that's where I'm leaning towards now, the original :)

Anonymous, haha, if only I could! But I think I want to have cherry tree somewhere else, maybe frame a piece of it, because I LOVE it.

Kay, yup, cherry tree has stolen my heart...

Thea said...

Who told you it was too girly? The sales assistant? It's not their decision and you have to live with it. Personally, I really like it. Go for it!