Tuesday, March 9, 2010

Keväiset kurjet / Spring cranes

upstairs bedroom

Muistatteko vielä nämä kurjet? No ette varmaankaan, siitä on jo vuosi, kun ne väsäsin. Ajattelin kuitenkin, että niitten olisi aika saada vähän keväisempi ilme. Hehe, no oikeastaan korvasin nuo kurjet uusilla ja pirtsakamman värisillä kokonaan. Ohjeet origamikurkien taitteluun löytyy täältä. Minusta tuo video on niin helppo seurata, että minun kaltaiseni askartelua taitamatonkin ymmärtää.

Do you still remember these cranes? Well, probably not, since I made them about a year ago. But I thought they needed a spring look. So I tossed the old cranes and made new ones. (Hehe, poor old cranes.) I used these instructions to fold them. The video is so clear that even an origami newbie such as myself can follow.

Spring cranes

Spring cranes

Oksaa karsin myös hiukan ja spraymaalasin sen valkoiseksi. Vinkkinä kaikille, jotka aikovat spraijata oksia: kannattaa ensin kuoria siitä kaarna pois. Minä sain oppia tämän kantapään kautta. Olin puolitoista purkkia suihkinut sprayta ja ihmettelin, miksi tulos oli ihan läikikäs. Sitten hoksasin, että voisi auttaa, jos kuorii oksan ensin kaikesta epätasaisesta. Ja niinhän se auttoi. Vielä tasaisempi olisi varmaan tullut, jos olisin huolellisemmin rapsutellut kaiken pois. Mutta kevätoksalle sallitaan pieni elävyys, eikö?

I cut down the branch and spray painted it white. A little tip to all of you planning to spray paint branches: peel off all the bark first. I had to learn this the hard way. After one and a half cans of spray paint I was wondering why my branch was all patchy. Then I realized I should get rid of all the unevenness. And it helped. If I would've scraped it more carefully I'm sure the color would have been even more smooth. But it's ok for a spring branch to be a little rough around the edges, right?

Spring cranes

22 comments:

Katja said...

kauniita kuvia! olen ihastellut noita valkoiseksi maalattuja oksia kun niitä on vilahtanut blogeissa, mutta en ole tämän talven pakkasilla tarennut ulos niitä spreijaamaan. Mutta nyt kun on alkanut lauhemmat kelit taidan joku päivä lähteä sopivaa oksaa etsimään :)

mamutopia said...

What a good idea, it looks so nice!

Tiia said...

Mäkin tossa yks ilta väkersin kurkia, en kyllä jaksanut tehdä yhtään noin monta... :) Ja mun paperitkin on paljon tylsempiä :D

Nena said...

Voi että kun itsekin jaksais joskus olla niin ahkera ja tehdä jotain noin kaunista.
Täällä sun blogissa on niin kaunista.

Pia said...

Ompa kiva ja pirtsakka idea!
Oon aina ihaillu origamien taitajia, niiltä kun sujuu se niin näppärästi ja helpon näkösesti...ite osaa just ja just tehä sen "kirpun" millä arvuuteltiin koulussa :D

Pilvitarha said...

Iik, viiksinaulakko! Minulla on ollut vakava viiksifiksaatio viime syksystä asti, mistä lie tullut... Hauska löytää muitakin viiksifaneja :)

...Ja tuotanoin, jos ne onkin liitäviä lokkeja niin pyydän anteeksi huonoa näköäni ;)

Heidi - Suklaamarenki said...

Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo video. Kiitos vinkistä! Ihanan värikkäitä ja noi paperit aivan huippuhienoja :O)Mistä olet löytänyt ?

Sarona said...

Onpa kauniita! Katsoin videon - ihan miljoona taitteluvaihetta, mutta tosiaan ihanan perusteellinen, joten pakko kokeilla!:)

Jutta said...

Katja, meillä on kellarissa maalauspiste, mutta siellä on niin huono tuuletus, että ulkona olisi varmaan parempi. Talo haisee aina kauhealle spreijausoperaation jälkeen ja olo on huonohko.

Tiia, telkkaria katsoessa noita pikku hiljaa syntyi :)

Nena, kiitos paljon!

Pia, hehe, et kyllä minun origamintekemistä kuvannut :P Aivan viime metreillä vasta opin ulkoa taittelusysteemin, siihen asti tarkistin vähän väliä ohjeesta :D

Pilvitarha, viiksiä ne ovat! Minuakin on viiksifiksaatio vaivannut jo jonkin aikaa, olen miehelle ja koirille yrittänyt niitä mallata, mutta huonoin tuloksin ;D

Heidi, etsystä löysin, tämä kyseinen kauppias ei ole hetkeen myynyt enää mitään, mutta jos laittaa hakusanaksi esim. origami paper niin löytyy kaikenlaista.

Sarona, ainakin minunlaiselle aloittelijalle pitää joka vaihe näkyä, muuten putoan kärryiltä. Tuo video on siitä hyvä :)

Jutta said...

mamutopia, thanks! :)

Anonymous said...

Voi tuo iihana lepotuoli :)

Jotain origameja olenkin tehnyt, en tosin pitkään aikaan. Nuo kurjet voisivatkin olla hyvää ajanvietettä, kun tässä flunssaa parantelen.

Kiitos vinkistä! Ja sinun kurkesi näyttävät muuten aivan ihanilta! (oksassa pitääkin olla sitä elävyyttä)

Paula

Lotta ja Tuisku said...

Haa, minäpä muistan tuon ensimmäisen kurkipuun. :) Tai siis muistin heti kun näin kuvan, että haikailin samanmoisen perään jo silloin vuosi sitten (onko siitä todella niin kauan?). Jokohan tänä keväänä askartelisin kurkia ja ripustaisin ne vaikka limoviikunaan... Ovat nimittäin ihanan näköisiä nuo värikkäät kevätlintusi.

Vanilla Press said...

This looks so pretty!Well done!
;-)

Sari said...

Kauniita kurkia, joita ei tällaisen kärsimättömän ihmisen käsissä syntyisi kyllä yhtikäs yhtään... ;-)

Jutta said...

Paula, suosittelen, mukavaa puuhaa. Ja pikaista paranemista!

Lotta, jee, joku muistaa ;D Aika menee ihan tosi nopeasti, vaikea käsittää. Mansikkikin täyttää kohta vuoden, vaikka ihan vastahan se meille tuli.

Sari, no sinun käsissä syntyy ihan mitä vain! Olet kyllä sen verran taitava, ettei varmaan sellaista asiaa olekaan, joka ei sinulta onnistu! :)

Jutta said...

Vanilla Press, thank you! :)

Suze said...

So beautiful...
You're a star!
:)
Ciao
Suze

Jutta said...

Suze, thank you... You're a sweetheart!

PISARAPILVI said...

oi miten kaunis yksityiskohta. kauneus on pienissä asioissa.

Krista said...

Minun kultani taittele kanssa sellaisia kurkia! Ne ovat ihania!

lou said...

you shouldn't have tossed the old ones. don't you know that you will have one free wish when you fold 1000 paper cranes!?
beautiful idea your spring cranes. like them a lot. though that great chair caught my attention as well! :-)

Jutta said...

lou, I didn't know that! Oh well, there's a long looong way to 1000 anyway ;)