Sunday, November 30, 2008

Kurkistus kauheuksien kellariin

Sari haastoi minut paljastamaan kuvien kera asian, joka kaikista eniten ärsyttää omassa kodissa. Remontin keskellä ärsytyksen kohteita on monia, mutta näin pyykkipäivänä ylivoimaisen voiton vie taloutemme pyykkihuolto. Paremman paikan puutteessa se sijaitsee kellarissa pannuhuoneessa. Koska pannuhuoneessa sijaitsee myös lämmityskattila, siellä ei saisi olla mitään sähkölaitteita, mutta minkäs teet. Haaveena olisi saada pesukone yläkertaan, mutta se vaatii vielä paljon remonttia ja putkimiestä.

Taustalla näkyy muuten öljykattila, se on vuodelta 1979. Toivomme että se jaksaisi sinnitellä vielä tämän talven, jotta voisimme miettiä vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja. Putket on päällystetty asbestilla, mikä varmasti olikin aikoinaan hyväksi paloturvallisuudelle.

Tämä komistus on lämminvesivaraaja vuodelta 1966. Se voi näyttää pieneltä ja historialliselta, mutta ainakin toistaiseksi on tarjonnut meille mukavat, lämpimät suihkut.

Ja sitten itse asiaan, eli pyykinpesuun. Niin kuin kuvasta näkyy, pyykkikone on aseteltu aika erikoisesti kohti seinää. Tämä johtuu siitä, että vain tällä tavoin kaikki letkut ja johdot yltävät oikeisiin paikkoihinsa. Vieressä näkyy myös toinen pyykkikone, jota ei ole viritelty samalla tavoin. Tämä vanhojen asukkien jättämä kone toimikin aivan hyvin vielä viime viikonloppuun saakka, jolloin eräs pyykkikoneiden toimintaan tarkemmin tutustumaton henkilö repäisi siitä kahvan irti. Kahvan repäisyn jälkeen ainoa keino saada pyykit ulos koneesta oli sorkkaraudan avulla.

Tämä viritelmä puolestaan tarvittiin veden poistamiseksi koneesta. Ensimmäisellä pesukerralla kone ei puolen tunnin ajan tehnyt muuta kuin surisi. Onneksi perheessämme on insinööri. Hän havaitsi (kaikenlaisen säätämisen jälkeen) että letku ei saa mennä suoraan lattiaa myöten viemärikaivoon, sen täytyy ensin käydä ylempänä.

Tähän viemärikaivoon vesi lopulta laskee. Lattiakaivon kannen päälle on varmuuden vuoksi laitettu halko, ettei letku lähtisi karkuun ja suihkisi vettä öljypolttimelle. Ainakin yksi koneellinen on menestyksekkäästi pesty tällä menetelmällä.

Ja nyt on aika laittaa haaste eteenpäin... Haastan Marian, Annikan, Elegian ja Itkupillin kertomaan heidän kotiensa ärsytyspisteistä. Säännöt ovat nämä:

Laita blogiisi kuva ja selitys siitä paikasta/asiasta kodissasi mistä et pidä. Mikä sinua ärsyttää/hävettää/mihin haluat muutoksen.Sen jälkeen haasta 5 muuta blogia esittelemään heidän ärsytyksiään ;)

Sitten vain vastailemaan! :)

Saturday, November 29, 2008

Ostoholistin tunnustuksia


Eilen tuli aivan ihanaa postia. Sain nämä rakkauspöllöt ja vaaleanpunaisen muffinssi(vai mikä on cupcake suomeksi?)rasian. Molemmat löytyivät täältä, eli Etsystä.

Noh, minähän olen luvannut, että otettuamme hirvittävän lainan taloa varten en shoppaile kuin kirppiksillä. Mutta kun Etsystä löytyy kaikkea niiiin ihanaa käsintehtyä, vintagea ja taidetta, vieläpä aivan suht siedettävään hintaan. Niin olen sortunut. Tunnustan. Mutta nyt parannan tapani. Lupaan sen, teille kaikille.
:)

Thursday, November 27, 2008

Valokuvatorstai: lasi

Tässä tuli nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ostin eilen ruusuja, että voin testailla hääkoristeluja. Ruusut unohtuivat kellarin käytävään odottamaan toimintaa, mutta nytpä Valokuvatorstain innoittamana napsaisin sieltä yhden, kun huomasin että sopii teemaan.Monday, November 24, 2008

Kristallia, kristalliaUuden kodin mukana tuli kristallikruunu, josta en aluksi kauheasti tykännyt. Olin ajatellut meille kristallikruunua, mutta vähän erilaista. Nyt pienen tuunauksen ja totuttelun jälkeen olen alkanut pitää siitä kovastikin. Vaihdoin osan kristalleista tummanpunaisiin ja vaaleanvihreisiin. Värilliset kristallit löytyivät viime kesänä alekorista muutamalla eurolla. Nappasin ne mukaani koska ajattelin, että niistä saattaisi keksiä jotakin kivaa hääkoristetta. Hääkoristetta niistä ei tullut, mutta saivat kuitenkin uuden kodin. Vielä kun saisi vanhat kristallit pestyä, näyttävät kuvissakin aika sameilta.

Friday, November 21, 2008

Yhdessä osa III


Vielä kaveriksi tuolle toiselle.

Yhdessä osa II

Äskeisen hempeilyn vastapainoksi...

Thursday, November 20, 2008

Yhdessä

Taidan olla ihan häätunnelmissa, kun olen kukkaistyttöjen mekkoja shoppaillut ja häitä suunnitellut. Tällainen vastaus kuitenkin syntyi Luovan lauantain haasteeseen Yhdessä. Kirsikankukat löysin täältä, sieltä löytyy kaikkia muitakin ihania kuvia, joita saa käyttää tietyin rajoituksin.

Monday, November 17, 2008

Asioita joita tulee ikävä

...vanhassa kodissa.

Vielä hetki vanhan kodin ikävöintiä... Muuttokuormaa purkaessa olen todella alkanut arvostaa ja ikävöidä vanhan kodin kaappeja. Niitä oli monta. Nyt olen huomannut, että kaappitila on harvinaista vanhoissa taloissa. Uudessa kodissa on vain yksi pikkuruinen komero huonetta kohden. Nyt onkin mietinnässä lisäkomeroiden rakentaminen. Saakohan vanhoja kaapinovia jostakin? Tietääkö kukaan?

Kaapin ovessa roikkuu muuten kukkaistytön mekko. Yhteensä heitä on tulossa kolme :)

Saturday, November 15, 2008

Hei hei, vanha koti!

Täältä tullaan, uusi.

Thursday, November 13, 2008

Valokuvatorstai: tutkielma esineestäValokuvatorstaissa oli tällä viikolla haasteena tutkielma esineestä. Minun tulkintani on tutkielma Murun suhteesta possuun.

Wednesday, November 12, 2008

Speed Metal

Klikkaa kuva isommaksi

Monday Artdayssa oli aiheena Speed, enkä millään meinannut keksiä siihen sopivaa kuvaa. Onneksi kysyin Panulta. Tässä on tulos: Speed Metal :)

Tein myös toisen version vaaleansinisellä taustalla, mutta koska punainen tuntui aiheeseen paremmin soveltuvalta, valitsin sen.

Tuesday, November 11, 2008

Hyvää nimipäivää!

Asioita joita tulee ikävä

...vanhassa kodissa.

Sininen ulko-ovi.

Raakalautaiset seinät. Luultavasti syylliset allergiaani (ja Murun), mutta tykkään niistä silti. Tekevät lämpimän ja kotoisan tunnelman, vaikka ovatkin aiheuttaneet kuukausien kortisonikierteen.

Harmaat lautalattiat. Samanlaiset kuin mummolassa oli. Uuteen kotiin on tulossa samanlaiset, löysimme makuuhuoneesta monen kerroksen (kokolattiamatto, muovimatto ja korkkimatto) alta hyväkuntoisen lautalattian! Edellinen asukas oli koko ajan sanonut, että talossa ei ole lautalattioita, joten olimme aika innoissaan, kun näimme mitä korkkimaton alta paljastui. Lautalattia olikin peitetty vuonna 1961, eli ei ihmekään ettei muistanut, hän oli sillon 6-vuotias.

Eilen kävimme tilaamassa samaista harmaata maalia (Permo), jolla vanhan kodin lattia on maalattu. Nyt vielä peukut pystyyn, että muistakin huoneista löytyy tällaiset.

Monday, November 10, 2008

Sunday, November 9, 2008

Linnut


Nämä kuvat otin aamulla pari viikkoa sitten. Pihan puut olivat täynnä lintuja. Siritys oli kuin jossain tropiikissa, ja täytyy myöntää että vähän pelotti kun linnut syöksyilivät ympäriinsä ja kohti. Välillä mietin, olisiko parempi kuvata turvassa lasin takaa.

Huomasin muuten että olen ollut laiska kuvaaja. Aika moni postaamistani kuvista on otettu kodin ikkunasta. Lupaan että tämä on viimeisiä, ellei jopa viimeinen, sellainen posti. Viikon päästä muutamme.

Friday, November 7, 2008

Taidenäyttelyssä

Löysin surffatessani mainion laitteen, jolla voi laittaa omat työnsä "taidenäytteyyn". Hauska keksintö perjantaiaamun piristykseksi, jokseenkin koukuttava vain.

Saturday, November 1, 2008

Leipää ja sirkushuveja

Tämä on aika vapaasti assosioitu Leipää ja sirkushuveja. Tunnustan kyllä heti alkuunsa, että kyseinen rääkki ei ole minun huvejani. Olen enemmänkin linjoilla mukavaa mutta turmiollista.

Edit; Tässä tuo taustan taulukko ihan kokonaisuudessaan. Skannasin sen 50-luvun Kotiliedestä. Jutussa kerrotaan, paljonko naisen tulee painaa minkäkin ikäisenä. Lisäksi kerrotaan ihannemitat kaulan, rinnan, vyötärön, lantion, reiden ja pohkeen ympäryksille eri ikävuosina. Siitä voi itse kukakin klikata isommaksi ja tarkistaa, olisiko täyttänyt naisen mitat 50 vuotta sitten :)

IF: vacant