Wednesday, December 31, 2008

Haaveissa

Jos olisin rikas, nämä lähtisivät samantien postissa meille...

1. i hope it's ok 2. black mustache key hook 3. whale chalkboard

Kirpparikierroksen satoa


Kiersimme kirppareita tarkoituksena löytää iso kattila liisterin keittämiseen. Aiomme tehdä liisterit itse vehnäjauhoista keittämällä. Saa nähdä mitä siitä tulee. Kattilaa emme kuitenkaan löytäneet, vaan sen sijaan jotain muuta. Eli whisky-setin johon kuuluu karahvi ja 6 lasia ja vielä toisen lasikarahvin. Tuo punainen virkattu myssy taitaa lähteä, niin suloinen kun se onkin. Se ei ole aivan minun tyyliäni.

Kierrätyskeskuksesta tarttui mukaan valkoinen jalkalamppu olohuoneeseen. Täällä on niin paljon rojua, etten saanut sitä vielä kuvattua kokonaisuudessaan. (Huom. taulut edelleen nojaamassa sohvan päällä.) Lampusta oli kuitenkin mennyt kierteet, eli sitä ei saatu vielä toimimaan. Täytyy katsoa, saako sen purettua osiin ja korjattua. Jos joku tietää jotain lamppujen korjaamisesta, neuvoja otetaan vastaan... 4 eurolla ei onneksi kauhea menetys, vaikka sitä ei saisikaan korjattua.

Tuesday, December 30, 2008

Muisto

Klikkaa kuva suuremmaksi

Luovassa lauantaissa oli tällä kertaa tosi mukava aihe, muisto. Aloin itse asiassa aluksi etsimään muisteja, siis kiiltokuvia, mutta löysin vintiltä laatikollisen tosi tosi vanhoja kirjeitä, kuvia ja ties mitä. Olen viettänyt ihanan nostalgisen illan. Harmittaa muuten, että nykyään tulee kirjoitettua niin vähän oikeita kirjeitä. On ne niin paljon sielukkaampia kuin sähköpostit.

Kuvassa olen minä itse 1 kuukauden vanhana.

Sunday, December 28, 2008

Remonttivinkkejä

Olen lukenut viime aikoina Panu Kailan Talotohtoria. Se on kauhean mielenkiintoinen ja sieltä löytyy paljon vinkkejä vanhan talon kunnostamiseen. Valitettavasti sielläkään ei kerrottu, että ensin kannattaa mitata remontoitava huone ja sinne tulevat huonekalut ennen kuin alkaa suunnittelemaan sinne uudistuksia. Ööö, itsestäänselvyyksiä? Ei välttämättä kaikille...

Me olemme olleet tyytyväisinä rakentamassa komeroa makuuhuoneeseen, ovikin on jo ostettu. Eilen aloimme jostain syystä mittailemaan nurkkausta, johon komeron oli tarkoitus tulla. Vasta siinä vaiheessa tajusimme, että jos rakennamme komeron, emme saa mitenkään järjellisesti muita huonekaluja mahtumaan huoneeseen. No, ei hätä ole tämän näköinen. Voimme edelleen säilyttää vaatteita alakerran kaapissa (makuuhuone on yläkerrassa). Tarvitsee vain muokata sitä niin että kaikki vaatteet sopivat sinne. Ja jos joskus keksimme paikan johon rakentaa uuden komeron, meillä on ovi valmiina.

Saturday, December 27, 2008

LomanviettoaLomanviettoa, kukin tyylillään.

Meidän pitäisi ryhtyä nyt makuuhuoneen kimppuun. Sieltä on poistettu kokolattiamatto, muovimatto ja korkkimatto ja alta löytyi hyväkuntoinen lautalattia. Seinien muovitapetti on myös revitty kutakuinkin alas. Valitettavasti samalla lähti myös osa vanhoja tapettikerroksia. Niitä oli ainakin 6 tai 7. Koska huoneessa oli tupakoitu, päällimmäiset tapetit oli pakko poistaa.

Suunnitelman seuraava vaihe: lautalattian pesu, kittaus ja hionta. Lattian maalaus. Uusien pinkopahvien virittäminen seinälle. Seinien maalaus. Komeron rakentaminen. Phuuuh. Ei välttämättä tässä järjestyksessä.

Friday, December 26, 2008

JoululahjojaLahjat on saatu ja jouluruoat syöty (ja hyvin!) ja olemme taas kotona. Joulupukki toi muun muassa: posliinisen kahvipurkin, vanhan polaroid-kameran, radion, Panulle puisen P-painokirjaimen ja anatomisen lehmäpalapelin, huhmareen, muumipurkkeja, patalappuja, sukkia, lapaset ja paljon suklaata.

Fenno Jehu -radio on ties kuinka vanha, mutta se toimii! Nappuloita kun painelee ja pyörittelee, sieltä kuuluu venäjää, kiinaa ja Iskelmäradiota. Asiaankuuluvalla rätinällä höystettynä tietysti.

Polaroid-kamera on 50-luvun lopulta. Sillä on kuulemma aikanaan otettu passikuvia. Se vaikuttaa edelleen toimivalta pakkaukselta, mutta siihen sopivan filmin valmistus on lopetettu 90-luvun alussa. Harmi sinänsä. Minusta olisi mukava ottaa polaroid-kuvia, ne on niin hienoja. Kamera on kuitenkin sen verran komia, että kelpaa aivan ulkonäkönsäkin puolesta.

Tuesday, December 23, 2008

Rauhallista joulua!Rauhallista ja lämpöistä joulua kaikille!

Saturday, December 20, 2008

Bambin perhe

Nämä kauriinpääkynttilät olivat niin karmaisevia, että oli aivan pakko ostaa. Sitä paitsi ne tulivat vähän niin kuin kaupan päälle, eli oikeastaan niistä ei tarvinnut maksaa. Nyt ne muodostavat vastaanottokomitean kuistin ikkunalla. Saavat toivottaa vieraat tervetulleeksi omalla, synkeällä tavallaan.

Thursday, December 18, 2008

Palaverimuistioita
Viime aikoina töissä on ollut paljon palavereja. En halua valittaa, mutta ne voivat olla aika unettavia.

Joulukoristeita


Kotimme on tällä hetkellä melko ankea kaaos. Makuuhuone, minikeittiö ja toinen vessa ovat poissa käytöstä, joten lopuissa huoneissa vallitsee tavaranpaljous, puhumattakaan remontintarpeesta. Haluaisin kuitenkin saada edes vähän joulutunnelmaa. Joulukuusi taitaa olla poissa laskuista (nyyh!) mutta löysin hauskoja koristeita, joita vähän sovelsin.

Kuvista voi bongata kuvaajan aika monesti (ainakin neljästi) ja tarkkasilmäinen myös koiran kaluamassa luuta :)

Tuesday, December 16, 2008

Strykniini ja kurare

Ihana paketti odotti minua tänään postissa. Sain nämä Etsystä tilaamani strykniini- ja kurarelasit. Ovatkohan joskus olleet apteekkarin käytössä, en tiedä. Mutta nyt pääsivät Gabrielen viereen pitelemään jouluvaloja. Kun työhuone joskus tulevaisuudessa valmistuu, ne siirtyvät todennäköisesti sinne.

Sunday, December 14, 2008

Kukkia ja palloja


Tässä on maanisen askartelun tulokset. Ne pääsivät koristamaan kuistia, jonka tyhjensin rojusta eilen. Kuisti oli muuten ensimmäinen asia uudesta kodista, johon me molemmat ihastuimme.

Löysin molemmat ohjeet jostain blogista, anteeksi etten muista enää mistä. Enkä sitten raaskinut leikellä kirpparilta ostamiani kirjoja, joten tein pallon ja kukat puhelinluettelosta ja vanhoista Miss Mixeistä. Siinä on muuten todella hyvä lehti, suosittelen. Miss Mixin muotivinkit on hauskoja ja niihin on normaali-ihmisellä (minulla) varaa. En osaa ommella, että voisin itse tehdä vaatteita tai ostaa kirpparilta ja tuunata sopivaksi.

Saturday, December 13, 2008

AskartelumaniaJos jotakin tehdään niin tehdään sitten kunnolla. Se voisi olla uusi mottoni askartelun suhteen. Aloin eilen askarrella kukista palloja ja tein sitä myöhään yöhön. Sama juttu jatkui tänään. Päässä alkaa surrata, silmät harittaa ja sormet ovat jo vähän turrana. Mutta teen vielä yhden kukan, yhden vain. Sitten lopetan...

Täytyy sanoa, että kukkien taittelu on ihmeen mukavaa, meditatiivista ja koukuttavaa. Ja suuritöistä. En olisi uskonut, kuinka kauan yhden pallon tekemiseen menee, ainakin minulta. Mutta nyt on yksi valmiina ja toinen puoliksi. Yritän huomenna ottaa kuvia kun on valoisampaa.

Friday, December 12, 2008

Askartelua

Blogistania on tehnyt minulle ihmeellisen tempun. En ole koskaan tykännyt askartelusta, olen siis aivan suoranaisesti inhonnut sitä, tarhasta asti. Varmaan syy on siinä, etten ole koskaan saanut kulmia taiteltua oikein enkä reunoja leikeltyä suoraan, niin kuin pitäisi. Mutta nyt yhtäkkiä ostelen vanhoja kirjoja askartelumateriaaliksi ja suunnittelen kaikenlaisia askarteluprojekteja. Ehkä talollakin on osuutta asiaan, mutta suurimmaksi osaksi se johtuu varmaan kaikista ihanista ja inspiroivista blogeista ( ja bloggaajista), jotka olen löytänyt.

Tässä on siis kiitokseksi teille kaikille ensimmäiset askartelemani kukkaset. Vähän ehkä kömpelöt vielä, mutta niitä oli mukava tehdä :)

Sunday, December 7, 2008

Valokuvatorstai: itsenäisyyspäivä

Meillä vietettiin itsenäisyyspäivän iltaa omaa rintamamiestaloa remontoiden. Tai pankinhan se vielä on, jos totta puhutaan. Mutta ajatuksissa oma :)

...Ja aamulla syötiin rieskaa ja juotiin kaakaota muumimukeista.

Saturday, December 6, 2008

IF: similar / insecurity

Klikkaa kuva suuremmaksi

Tein tämän työn aluksi Illustration Fridayta varten, mutta huomasin että se sopii myös Luovaan lauantaihin.

Friday, December 5, 2008

Bambi ja Emännän tietokirjaKirpparikierroksen satoa: puhelinpöytä, posliininen bambi, Lapsen kotilääkäri vuodelta 1965, kaksi B. Singemannin historiallista romaania, Emännän tietokirja osat I-IV ja Tarunhohteinen elämä.

Kirjat ostin töitä ja jouluaskarteluja varten. Saa nähdä raaskinko oikeasti leikellä niitä. Kuvissa Emännän tietokirja III osa: lastentarha - pöytätavat.

Puhelinpöytä on koristeellisempi kuin muu sisustus, mutta ajattelin että sen saa kivaksi kun maalaa valkoiseksi. Verhoilu saa ainakin toistaiseksi jäädä entiselleen. Minulta puuttuu tarvittavat taidot. Sitä paitsi luulen että se sopii eteisen tuleviin tapetteihin. Jos nyt joskus pääsisi tapetoimaan. Aluksi pitää hankkiutua eroon muovimatosta lattiassa ja portaissa, ja hioa ja maalata alla (toivottavasti) oleva lautalattia. Niin ja vaihtaa kuvassakin näkyvä haitariovi alkuperäiseen oveen, mikä taas vaatii oviaukon kaventamista. Olen kauhean kärsimätön, haluan jo tapetoimaan! :)

Tuesday, December 2, 2008

Jouluvalot

Ostin kuistille jouluvalot. Ne ovat ensimmäiset ostamani jouluvalot, jotenkin tämä talo saa sellaista aikaan. Kotiin päästyäni huomasin, että kuistilla ei ole pistorasiaa, joten valot päätyivät eteiseen koristamaan Gabrielea. Kodissamme vallitsee tällä hetkellä aika karu estetiikka.

Lipasto on muuten 50-luvulta ja talon alkuperäistä kalustoa.