Saturday, April 4, 2009

Tv/peitto-ongelma ja seuraavat askeleet




Makuuhuoneessa on tv/peitto-ongelma. Löysimme kirppikseltä vanhan tv-kaapin, johon pikkutelkkari mahtuu sopivasti katseilta piiloon. Ongelma on se, että kaappi on niin matala, ettei telkkarista näy peiton takaa kuin yläosa. Televisiotahan pitää siis katsella sängyssä maaten. Huone on niin pieni, ettei järjestystä voi muuttaa. En myöskään haluaisi nostaa telkkaria kaapin päälle huonetta rumentamaan.

Panu miettii tason rakentamista tv-kaapin alle. Mutta minkä värinen sen pitäisi olla? Lattian värinen, että se maastoutuu mahdollisimman hyvin? Vai kirkas, Marko Paanasen mukaan: jos et voi peittää sitä, korosta sitä.

Makuuhuoneen viereinen minikeittiö on nyt remontin alla. Seinät ja ovet on maalattu. Listat on maalattu kertaalleen, toinen kerros tarvitaan vielä ja sitten seinään. Suurin urakka on seinä pesualtaan takana. Siitä piti poistaa tupakan kellastama astiakaappi. Tilalle tulee uusi kaappi lakanoille yms. Panu ajatteli nikkaroida sen itse. 50-60-luvun helat huuto.netistä on jo valmiina odottamassa.


Lisäys: tässä vielä kuva tv-kaapin alaosasta. Siinä menee siis tuollaiset listat ja jalat lähtevät niiden välistä.

13 comments:

Susanna said...

Kerrohan sitten millaiseen ratkaisuun päädyitte. Mä en ymmärrä Marko Paanasen hassua ohjetta. Itse tetoimin näin: mitä et voi peittää, sulje siltä silmäsi. Ei taida vaan toimia teidän tapauksessanne nyt!

Jutta said...

Hehe, yleensä yritän samaa konstia :) Nyt ei vaan auta... En minäkään ole aivan sisäistänyt Markon ohjetta. Tarkoittaisiko se tässä tapauksessa, että maalataan taso kirkkaan keltaiseksi... :)

Anonymous said...

Hieno kaappi! Jos takaseinää ei ole "ilmastoitu" niin kannattaa miettiä sitä paloturvallisuuden vuoksi :)

Jutta said...

Hei, takaseinä on hyvin ilmastoitu, se on täynnä reikiä. Kaapissa on siis ollut alunperin sisäänrakennettu kuvaputkitelevisio, Blaupunkt-merkkinen. Kaappi on ihan sille tarkoitetussa käytössä :)

Maria / Dg:Sisustusmania said...

Tämä menee nyt ihan arvaukseksi, kun en tiiä millaset jalat tuossa kaapissa on, mutta minä tekisin näin; Olettaen, että kaapissa on tyypilliset neljä jalkaa. Ostaisin kirpparilta jonkin rämpäkän pöydän tmv, jossa samantyyliset, mutta korkeammat jalat ja vaihtaisin tilalle. Näin ollen luulisi tyylin pysyvän hyvänä ja telkkari saatais järkevälle katselutasolle.

Jutta said...

Kiitos Maria hyvästä vinkistä! Tuossa ongelmana se, että kaapin jalat eivät mene sen alle, vaan lähtevät vähän niin kuin sivulta. Pitäisi varmaan löytää aika samalaiset jalat. Tai laittaa uudet listat alaosaan kun varmaan on aika vaikea löytää juuri samankokoisia jalkoja. Kaapin alaosassa on siis muutaman sentin levyiset listat, joiden vierestä/välistä jalat lähtevät. En taida osata selittää :) Hmm... Täytyy laittaa mietintään :)

Parolan asema said...

Mitäs jos olemassa olevaan kaappiin rakentaisi jonkinlaisen hyllytason alaosaan, sen pystyisi viiluttamaankin samanlaiseksi, sitten vain kiinnittää jalat takaisin? En tiedä kyllä millainen kaapin alaosa on...

Nana said...

Onpas täällä tapahtunut kaikenlaista lomani aikana ;) Hauvavauvakuume näyttää olevan aika vakavaa...suosittelen edelleen kahta koiraa, kyllä oli taas niiin hauska seurata poikien touhuja mökillä!
Lisää hääkuvia ja pentukuvia toivoo hän.

Jutta said...

Mahtavaa, että jaksatte neuvoa! Olen todella kiitollinen neuvoista, minä olen aivan aloittelija huonekalujen nikkaroinnissa :) Lisäsin vielä kuvan kaapin alaosasta, siitä saa varmaan paremman käsityksen. Tuo taso-idea voisi toimia. Onkohan puuta mahdollista saada samanväriseksi vai täytyykö suosilla tehdä erivärinen, esim. musta?

Jutta said...

Niin ja Nana, kaikenlaista on ehtinyt tosiaan tapahtua :) Hauvavauvakuume varmasti pahenee vielä kun pääsemme katsomaan pentuja. Laitan niistä kuvia, jos vain maltan kuvata :)

Parolan asema said...

Kyllä näyttäisi olevan ihan mahdollista se taso, jos irroittaisi tuosta kaapista tosiaan alimmat listat ja jalat (jos saa tapituksen (?) tai ruuvit siististi irroitettua). Hurjasti löytyy puuvahoja ja petsisävyjä millä voi käsitellä just oikean väriseksi, ehkä samalla voi vähän uudistaa olemassa olevaakin sävyä. Rautakaupoista löytyy aika hyvä valikoima sävyjä ja sitten vielä Liberonilta esimerkiksi.

Jutta said...

Minustakin tuo näyttää aivan mahdolliselta toteuttaa, ainakin mitä nyt pintapuolisesti katseli. Täytyy laittaa kehittelyyn ja raportoida edistyksestä :) Tosi mukava saada blogitse aivan käytännön apua, inspiraation ja ihanien kuvien lisäksi :)

PikkuBertta said...

Ihana tv-kaappi.Olisiko mahdoton ajatus,jos ottas jalat pois kokonaan ja ostas kirpparilta samanlaisella viilulla käsitellyn lipaston ja laittas tv-kaapin sen päälle.Säästä jalat,että saat ne takaisin jos haluat kaapin muualle entisen korkuisena.