Monday, July 6, 2009

Värimallailua




Haussa sopiva turkoosi. Noista kahdesta tummempi näyttää yksinään kivemmalta. Mutta työhuone on kovin pieni, joten vaaleampi saattaa voittaa.

7 comments:

PikkuBertta said...

Minäkin valitsisin vaalean.Ei hyppää liikaa silmille.Mukava seurata teidän remppaa.Itsekin haaveilen rintamamiestalosta,jollaisessa olen lapsuuteni viettänyt.

Katja said...

Meilläkin oli alunperin tarkoitus laittaa työhuone jollain kivalla turkoosilla, mutta sitten kun sitä kivaa sävyä ei vaan tuntunut löytyvän! Olen kyllä nähnyt kivan turkooseja (ja erilaisia sinivihreän yhdistelmiä) siellätäällä netissä ja lehdissä, mutta kun maalikaupasta niitä värilastuja haettiin niin ei muka löytynyt yhtään kivaa! Laitettiin sitten työhuone vaaleanpunaisella kun löytyi tuo hauska tapetti, mutta nyt ollaan mietitty makkarin uudelleenmaalausta (ei olla oikein ikinä lämmetty tuolle vaaleanvihreälle joka sinne valittiin) ja sinne nyt voisi tehdä mieli jotain tummahkoa turkoosia...eli uusi etsintä käyntiin vaan! :) Ja tykkään kumpaisestakin noista näyttämästäsi vaihtoehdosta!

Liivia said...

Ystävälläni oli (suuri) huone maalattu tuolla tummalla turkoosilla. Se oli huikea.

Käsitän kyllä että pieni huone tarvitsee happea. Mutta entä jos maalaisit vain yhden seinän.

Jutta said...

PikkuBertta, tummaan ihastuin ensin mutta pienessä huoneessa massiivisten huonekalujen kanssa se voi olla liikaa. Vaalea avartaa kuitenkin sen verran.

Katja, sama juttu. Nämä kaksi olivat lähimpänä sitä mitä ajattelin, mutta ehkä kaipaisin jotain vielä kirkkaampaa ja raikkaampaa. Mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että etsisin jonkun kivan mallipalan, esim. kankaan ja pyytäisin sekoittamaan värin sen mukaan. Mutta en ehkä jaksa, polttelee niin kauheasti päästä maalaamaan vielä loman aikana :) Ja kirkkaampi väri saattaa hyppiä silmille liikaa noin pienessä huoneessa.

Liivia, se kävi itselläkin mielessä, koska tummempi väri on minusta kauniimpi ja lähempänä sitä mitä alunperin ajattelin. Mutta tosiaan, joka seinällä pienessä huoneessa alkaa ehkä ahdistaa. Sävyt ovat niin lähellä toisiaan, että voisi sopiakin jos muut seinät ovat vaaleammalla ja yksi tummemmalla.

Sari said...

Sama täällä, vaaleampi voittaisi. Meillä on miehen työhuone maalattu aikaisempien omistajien aikaan oliivinvihreällä ja pienentää jo muutenkin pientä huonetta hurjasti ja tekee siitä ahtaan oloisen. Niinpä valitsisin ehdottomasti vaaleamman sävyn. Meillä työhuone saa myös loppukesästä uuden sävyn, se on tosin aika yllättäen, pellavanvalkoinen... ;-)

Zana said...

Sadolinin maailman värit-sävyistä löytyi ihana Havanna Petroli, jolla me ollaan maalaamassa pienen työhuoneen yksi seinä. Muista maalikartoista ei mielestämme sopivaa löytynyt.

Jutta said...

Sari, niin se tumma vain pienentää jo pientä huonetta. Alan minäkin kallistua vaaleamman suuntaan, mutta mietin vielä, laittaisinko yhden tai kaksi varjoon jäävää seinää tummemmalla.

Zana, kiitos vinkistä, täytyy käydä kurkkaamassa.