Thursday, January 7, 2010

Murujen uudet vaatteet

butterfly on our chandelier

Olen jo pitkään haaveillut tekeväni blogin ulkoasun uusiksi ja nyt oli viimein aikaa. Viime yö meni koodatessa kun en saanut unta. Joitain muutoksia olen tehnyt vanhaan rakenteeseen. Laitoin arkiston ja kategoriat omille sivuilleen, sillä halusin vähentää tavaraa sivupalkista. Ja lisäsin englanninkielen määrää sillä olen huomannut, että täällä käy myös lukijoita ulkomailta. Tärkeimmät asiat on edelleen suomeksi, eli varsinainen sisältö ja tunnisteet kanssa.

Mitä mieltä olette? Onko tarpeeksi selkeää vai meneekö sekaisin eri kielistä?

For a very very long time I've dreamt of redoing my blog design. Now I finally had the time to do it. The biggest change was moving the blog archives and categories to their own pages from the sidebar.

I also added some english because I've noticed I have many non-finnish-speaking readers. Hope it's not too confusing with two languages.

What do you think?

35 comments:

RuusuLiisa said...

Tykkään :)

Katja said...

On selkeää ja aivan ihanan näköistä! :)

outi said...

Ooh, uusi ulkoasu on ihana! Ja myös selkeä ja toimiva :)

Anonymous said...

Tosi kiva uusi ulkoasu! Tykkään :)

Anu

Anonymous said...

Ihanan raikas, kevyt ja selkeä! Pikkukuvat tunnisteissa. Pikkukuvat kategorioissa ovat persoonalliset.

Parolan asema said...

Todella ihana uudistus, erittäin hieno :)

Anonymous said...

Kaunis, tykkään! :)

Anonymous said...

Hups, ajatus jäi näköjään vähän kesken ja jatkoi omia ratojaan kommentissani :)

Stella said...

Söpöläistä on. Tuskin kielien sekamelska enää ketään tässä nettiviidakossa haittaa. Tein itse saman ratkaisun ja laitoin sivuilleni jotain pientä englanniksi vaikka kirjoittelen suomeksi.

suklaamarenki said...

Aivan ihanat! Leikkisä, raikas, selkeä ja ja ja ..... :)) Oikein onnistunut. Mukavaa loppuviikkoa sinulle:)

visuaalisesti vaativa kottarainen said...

Ulkoasu on erittäin viehättävä! <3

Riikka said...

Kaunista! Tykkään :)

Sarona said...

Jotenkin ihanan ilmava ja kevyt! Värit toimii kauniisti, eikä minkäänlaista sekavuutta havaittavissa.

Karen said...

Do appreciate the English!

Laura said...

Onpas täällä hienoa!

En ole vielä ehtinyt tutustua tarkemmin, mutta uusi ulkoasu on tosi hieno! Olisipa meidänkin blogissa näin fiiniä!

Anonymous said...

Ihanaa, suloista ja keväisen näköistä!
t.Ulla

Kadri said...

Good to have English! :)

ElsaIlona said...

Hyvältä näyttää, kuten todettua. Ilmavaa!

Inka said...

Hyvältä näyttää, tykkään oikein kovin! Eikä tunnu sekavalta vaikka on kahta kieltä, selkeää on. Pitäisi itsekin jaksaa ottaa englanti taas mukaan mutta jotenkin laiskuuksissani en ole saanut aikaiseksi.

Jenny said...

Täällä myös tykätään. Ihana ulkoasu!

Anttis said...

Tykkään ja kovasti :)

Pellon pientareella said...

Kiva kepeä ulkoasu, ja kategoriasivu on hieno ja arkisto samoin, voivat hyvin olla eri sivuilla. Leipäteksti on nyt mielestäni liian pientä ja oikean reunan tyhjä alue tuntuu ehkä hiemen leveältä ja sisältöalue kapealta?

Nana said...

Oikein hyvältä näyttää, ja selkeältä!

Tiia said...

Hyvältä näyttää, raikkaalta ja ja jotenki leikkisältä :)

Sari said...

Onpa ihanan raikas tämä uusi ulkoasu. Itsekin kirjoitan kahdella kielellä, joten minua ei ainakaan haittaa tuo enkun lisääminen.

Matroskin said...

Hieno uusi asu!

Minttu said...

Uusi ulkoasu on raikas, keveä ja täynnä kevättä! Aikas ihana :)

Minttumaari said...

Tosi staili! Lempeä väritys ja keventävät perhoset on kivat - tykkään myös tuosta otsikkofontista!

Verii naais!

Jutta said...

Hei, kiitos kaikille palautteesta ja kehuista! :) Tosi mukava kuulla, jännitti aika lailla laittaa uutta asua tänne. Ja mietin että haittaako jos englantia on enemmän, että meneekö siitä lukiessa sekaisin.

Inka, minä mietin jo paljon aikaisemmin, että kirjoittelisin englanniksikin, mutta laiskuus esti :)

Pellon pientareella, kiitos kun annoit palautetta! Noita asioita itsekin mietin. Fontti näyttää hyvänkokoiselta pöytäkoneellani, mutta läppärillä pienemmältä. Täytyy katsoa, jos saan sille tehtyä jotain. Ja kun mäkki antialiasoi fontin sellaiseksi smoothimmaksi (en osaa nyt paremmin ilmaista itseäni...), niin pientäkin fonttia on helppo lukea, mutta en ole päässyt testaamaan pc:llä.

Mietin tuota sisällön leveyttä itsekin, kun nykyään silmä on niin tottunut kolmipalstaisiin nettisivuihin. Mutta halusin itse nimenomaan, että ei olisi pitkiä sivupalkkeja. Ja itse sisällön leveyttä en halua kasvattaa, koska kuvat menevät sitten jo liian isoiksi mielestäni. Ajattelin, että nuo taustakuvan jutut auttaisivat siihen, että ei ole liikaa tyhjää tilaa. Tuohon tyhjän tilan kokoonhan vaikuttaa kyllä sekin, kuinka leveänä pitää selainikkunaa. Hmm, pitäsiköhän laittaa alemmaskin sivulle jotain taustakuvaa...?

Kiitos ajatuksistasi, täytyy laittaa mietintämyssy päähän ja jatkaa kehittelyä :)

Jutta said...

Karen and Kadri, thanks for your comments and feedback! :)

Novi On The Go said...

I like your new look! And thank you for the English, although I don't understand Finnish I think it's an interesting looking language so it's wonderful to see both! I also like your blue hair.

Pellon pientareella said...

Itse kun olen it-alan ammattilainen ja kiinnostunut erityisesti käytettävyydestä, niin en näistä koskaan malta olla antamatta myös rakentavaa palautetta :). Tällä kommenttisivulla fontin koko on ok ja "normaali". Tuo pieni fontti on käytettävyyden kannalta suoraan sanottuna aika heikko "maineeltaan", noita aina kirottiin duunissa kun tulivat muotiin. Saahan sitä tietysti käyttäjä isonnettua, mutta ei viitsisi sitä aina erikseen tehdä. Webbisuunnittelussa on hyvä ottaa huomioon myös ikääntyvät ja heikkonäköiset ihmiset. Itse olen varmaan sitten molempia, koska minun silmiini (mulla on vasta vuosi sitten hankitut tosi heikot lukulasit) tuo on ehdottomasti liian pientä, se ärsyttää silmää ja mieltä. Siihenhän vaikuttaa tietysti näytön koko ja resoluutio. Mulla teksti on 19" litteällä näytöllä, esim. o-kirjain, n. 1 mm korkuinen. Sorry kun taas mäkätän ;).

bubble said...

Kaunis uusi ulkoasu! Ihanat värit ja mukavan persoonallinen <3

Jutta said...

Pellon pientareella, no hui, ei ole tarkoitus olla milin korkuista fonttia :o Hyvä vaan kun mäkätät, siksi kysyinkin, että saisin tietää miltä muilla näyttää. Kun ei näistä koneista ja näytöistä ikinä tiedä. Saattaa näyttää hyvinkin erilaisilta eri koneilla. Henkilökohtaisesti tykkään pienemmistä fonteista, mutta en tosiaan millin korkuiseksi tarkoittanut. Täytyy setviä vähän tarkemmin tuota bloggerin koodia, että mikä kaikki siellä tuohon vaikuttaa ja miten saa korjatuksi. Toivottavasti sinä ja muut joilla mahdollisesti on sama ongelma, jaksatte tihrustaa siihen asti että saan korjattua :)

abby jane said...

love it! i appreciate the english too! *though still wish i knew more finnish than happy christmas and happy birthday