Wednesday, February 10, 2010

Nostalgiaa ja vanhoja työkaluja

withered flowers, withered memories

Tänään on jotenkin nostalginen ja haikea olo, en oikein tiedä miksi. Taustalla soi tämä.
Today I'm feeling a bit nostalgic and sad, listening to this.

thrifted old toolbox

thrifted old toolbox

Viime viikon kirpparikierroksella minä huomasin tällaisen hienon ja vanhan työkalupakin. Panu on jo pitkään etsinyt sopivaa ja siksi olin aika tyytyväinen, että löysin tuon. Se myytiin sisältöineen päivineen. Mallailin niitä kuviin vähän Lisa Congdonin kokoelmien hengessä. Noitten lisäksi siellä oli ties mitä ruuvia ja pikkutilpehööriä.

Last week when we were thrifting I found a very cool old vintage toolbox. Panu has been looking for a toolbox for a long time so I was happy I could find it for him. It came with all the tools inside it. I wanted to photograph them in the style of Lisa Congdon's collections. In addition to those there were all kinds of little trinkets like screws and bolts.

thrifted old toolbox

Kaikista jutukkeista en edes tiedä, mitä ne ovat. Niin kuin nuo metallilätkät. Niissä on kaikissa sama numero. Mihinkähän niitä on aikoinaan käytetty?

I don't even know what all the tools and things are. For instance the metal badges. They all have the same number, I wonder what they were used for.

16 comments:

Minttu said...

Ihan huikea työ itse työkalupakki samaten kuin sisältö. Mikä löytö!

Parolan asema said...

Siinä on hieno työmiehen kokoelma :) Mainio kuvakollaasi! Metallilätkät saattavat olla merkintään, en osaa kyllä sanoa minkä merkintään, kiinnitetty työn jälkeen paikalleen kohteeseensa. Tulee asemalta löytyneet vepottimet ja härpökkeet mieleen...

Pellon pientareella said...

Voi mää rakastan vanhoja työkaluja!!!! Kuolaan ja ostan niitä aina kirppareilta. Kun saan rempan valmiiksi, tulee noita työkaluja jollekin hirsiseinälle aikas paljon...

Laura / K niin kuin koti said...

Mainio löytö!

Meillä Joni kerää vanhoja työkaluja, erityisesti brittiläisiä höyliä. Hän haaveilee vielä jonakin päivänä tekevänsä niillä huonekaluja.

Olen ehdottanut, että höyliä laitettaisiin esille Hamarissa. Mutta ei kuulemma onnistu, kun ovat työkaluja, eikä mitään koristeita.

Puusepälle pitänee antaa tuollainen asenne anteeksi.

Jutta said...

Minttu, vanhoissa työkaluissa on kyllä sitä jotakin.

Parolan asema, no teillä varmaan löytyy omasta takaa kaikkea jännää, vanhoja aseman jutukkeita :)

Pellon pientareella, minä haluaisin kans jonnekin seinälle esille. Hirsiseinää meillä ei ole, mutta kellarin portaissa on alkuperäinen siskonpaneeli, ehkä sinne. Siis ne jotka saan koristekäyttöön :)

Laura, annetaan anteeksi tämän kerran ;D Meillä on kans vanhoja höyliä ihan työkäytössä ja varmaan noistakin osa menee ihan oikeaan käyttöön. Mutta jospa joitain saisi koristeeksikin...

Kirsi said...

Voi mä kans niin ootan, että pääsen sisustamaan... meillä on aitta pullollaan vanhoja työkaluja, niistä pitäis sit osata valita. Niin ja on niitä käytössäkin... vähän samanlaisella puunuijalla (nuijassa puumerkki AK) Marko paukutteli höyrykaapin osia paikalleen viikonloppuna. Ja mä on ihan hulluna vanhoihin työkalupakkeihin ja arkkuihin, löysinkin yhden tosi vanhan arkun navetasta, ollaan jo vuosi omistettu tää tila ja nyt vasta bongasin ja oli vielä niin, että ihme kun en varvastani ole siihen lyönyt kun olen polttopuita kantanut sisälle:).

Heidi said...

Hieno löytö! Vanhat höylät on erityisesti mun mieleen. Niitä tulee aina hypisteltyä kun niitä näkee :) Aurinkoista keskiviikkoa!

Anonymous said...

Upea työkalupakki! Metalliläpyskät ovat todennäköisesti poletteja, joita esim. armeijassa ja ammattikouluissa käytetään (edelleen) varastolta lainattavien tavaroiden lunastukseen. Työkalupakki on saattanut kuulua jollekin isommalle yritykselle/ammattikoululle tms ja jokaisella on samanlainen pakki ja yksilöllisesti numeroidut poletit joilla voi yhteiseltä varastolta lunastaa isompia/harvinaisempia/erikoisempia työkaluja lainaksi. Poletti annetaan taas takaisin haltijalle työkalua palautettaessa, ja näin pystytään seuraamaan kuka on minkäkin työkalun lainannut.

xirimiri said...

it looks so nice...i am also wonder for what are the coins...nice present...
xoxo

Tiia said...

Kerro lisää nostalgisuudesta... bongasin Google Mapsista street view'iin ikuistettuna meidän vanhan maaseutupaikan, mitä en olis ikinä uskonu et olis sinne kuvattu. Veti herkäksi.

Makee työkalupakki muuten, mutta viimeaikaisista tapahtumista johtuen pelkäisin varmaan et sieltäki tulis muurahaisia :D

Ravenwaves said...

Regina on ihana <3 Samoin tuo työkalupakki!

Laura / K niin kuin koti said...

Esittelin Jonillekin aarrettasi ja Joni heti bongasi työkalupoletit, joiden tarkoituksen nimetön kommentoija olikin jo paljastanut.

Ootko katsonut, että onko työkalutkin numeroitu?

Laura / K niin kuin koti said...

Minä taas...

Ootteko http://www.sihistin.fi/ -blogiin tutustuneet Panun kanssa?

Niina said...

Täällä on vaikka mitä ihanaa ja I-H-A-N-A-N väristä juttua tarjolla. Voi huokaus ja pyörrytys. Miksei mulla oo sun blogia suosikeissani ? Nyt tähän tuli muutos ja tämä menee mun suosikkeihini ! Jes :) :) LOOOOOVE kaikkea tätä !!

Saara said...

Onpas kauniita kuvia. Tuollaisilla työkaluilla onkin ilo työskennellä!

s

Jutta said...

Hei anonyymi, kiitos paljon infosta! Mukava tietää tarkemmin näistä.

Tiia, minusta se on vähän hämmentävää että näkee oman kotitalon netistä. Onneksi meillä on niissä kuvissa verhot kiinni :P

Laura, kävin tarkistamassa, työkaluja ei ole numeroitu. Panu aina lukee tuota sihistin-blogia ja sitten esittelee minulle sieltä juttuja :)

Niina, kiitos paljon, ihana kuulla :)