Tuesday, July 13, 2010

Järjestäytymistä kotitoimistolla / Getting organized

Trying to get organized

En tiedä, onko se jo blogistani välittynyt, mutta olen todella epäjärjestelmällinen. Ennen se ei niin haitannut, mutta nyt kun työskentelen kotoa, olen yrittänyt järjestäytyä hieman. Minusta ei koskaan tule mitään super-organisaatioihmettä, mutta jos kuitenkin sen verran, että tulee toimeen.

Varpuselta
otin aikoinaan talteen erittäin hyödyllisen vinkin. Kun meillä ennen kaikki tärkeät(kin) paperit kertyivät pinoihin ympäri taloa, niin eipä enää. Hommasin Akateemisesta pari isoa lehtikoteloa, muovitaskuja ja Post-It tagejä. Noihin on tarpeeksi helppo sujauttaa paperit sitä mukaa kun niitä tulee.

I don't know if it comes across from my blog, but I'm very disorganized. It didn't use to bother me before, but since I started to work from home it's become more of a problem. One of the ways to tackle the problem was this great organizing tip by Varpunen.

We used to have all the important papers lying around in piles where ever. But no more. I got some maxi magazine racks, plastic envelopes and Post-It tags. Now it's easy enough to slip those papers in the envelopes as soon as we get them.

Trying to get organized

Trying to get organized

Vaikeinta tässä oli ehkä aloittaminen. Piti keksiä tarpeeksi tarkat, mutta kaikenkattavat tittelit. Vähän on vielä systeemissä hiomista. Se ei kata vielä joka lappua, mutta pikku hiljaa.

The most difficult part about this was probably getting started. You have to come up with name tags that are specific enough but cover all of your documents. We are still working on the system. It's not perfect yet, but getting there.

10 comments:

Pilvitarha said...

Täytyypä kokeilla itsekin!
Mikähän siinä onkin niin ylivoimaista että ottaisi sen taskukansion esiin ja laittaisi laput paikoilleen? Ei onnistu meillä. Sitten saa pitaa aina hirveät talkoot ja lajitella kilon verran virallisia papereita oikeisiin paikkoihin...

Jutta said...

Joku niissä kansioissa on liian vaikeaa, ei suju meilläkään niihin lajittelu... Ihailen ja kadehdin kaikkia järjestyksen ihmisiä, minusta ei siihen ole :)

visuaalisesti vaativa kottarainen said...

Hahaa, meillä on ihan sama ongelma. Olen aina haaveillut kaiken tämä paperisälän saamisesta kansioihin. Siis sellaisin kierrekansioihin. Mutta eihän siitä mitään tule, kukaan ei vie niitä sinne ja sen kerran kun veisi, ei löydy rei'itintä. Nämä tägipost-itit taisivat juuri ratkaista sekä tämän, että muutaman muun ongelman. Ja sattumalta olen tänään menossa vielä keskustaankin. Kerrankin! Kiitos! Kohta hieman organisoidumpi kotimme kiittää.

Jonna said...

Tuota pitäisi minunkin kokeilla. Olen ihan onneton paperilippusteni kanssa.

Hipsu said...

Hyvältä kuulostaa ja näyttää :). Meillä on perinteisiä kodin kansioita ja mappeja, sekä lehtitelineitä jotka on portaiden alla kaapissa hyllyillä. Toimii, joskus kyllä joku paperi on sujahtanut väärään taskuun mutta eihän se haittaa kun tietää heti mistä etsii.
Enkä kyllä ole huomannut epäjärjestelmällisyyttäsi ollenkaan täällä blogia lukiessa ♥.

Jonna said...

Tää on just paras idea! Kiitos! Lappusien ja lippusien kans täälläkin painitaan, mutta pian ei enää! :D

p.s. Eksyin tänään blogiisi ja tykkään! :)

Jonna

Minttu said...

Kuulostaa liian tutulta. Mä aina haaveilen järjestäytymisestä, mutta se tuntuu olevan hirmu vaikeeta. Tietysti boheemiudessakin on ehdottomasti omat hienot piirteensä, mutta kun etsii hukassa olevaa laskua, jonka eräpäivän muistaa olleen viikko sitten, niin sitä tulee luvanneeksi itselleen ryhdistäytyä tässä asiassa. Sitä päivää odotellessa... :)

Jardino said...

That owl photo is absolutely haunting me, after the other night when my partner + I heard three owls conversing sweetly in the darkness outside our home... Hope your week is hauntingly magical :-)

Suki said...

Mahtavaa. Ja arvaas mitä? Meillä on prikulleen samoja lehtikoteloita hankittu tänne uuteen kotiin! Hih hii.

Jake said...

Kaikissa systeemeissä on se ongelma, että heti kun siitä poikkeaa, niin tuloksena on jonkinlainen kaaos. Vaikuttavat oikein näppäriltä nuo lappuset.