Sunday, November 15, 2009

Pientä edistystä ja katkaisijoita etsitään

Keittiössä on tapahtunut pientä edistystä. Yläkaapit on maalattu muutamaan otteeseen, ovet turkoosilla ja sisukset pinkillä. Tarkoitus oli maalata alakaapit ja kaakelit, mutta kaakelit ovat nyt tarkkailun alla, niistä löytyneen kasvuston vuoksi.

Progress in the kitchen. I painted the upper cabinets pink and turquoise. Still a lot of painting to do :)

Tällä hetkellä työn alla on myös sähköjen vetäminen. Meillä on monenlaatuista valonkatkaisijaa, uutta ja vanhempaa. Haluaisimme vaihtaa uudemmat tällaisiin vanhemman mallisiin, mutta mistään ei tunnu löytyvän oikean mallisia. Olemme kyselleet läpi kaikki mahdolliset paikat, jotka vain suinkin olemme keksineet.

Niimpä käännyn nyt teidän puoleenne, ihanat lukijat :) Jos teillä sattuu pyörimään nurkissa ylimääräisiä kuvan mallisia katkaisijoita, tai tiedätte jonkun jolla on, me olisimme halukkaita ostamaan niitä. Jos näin hienosti sattuisi käymään, minulle voi laittaa sähköpostia, osoite on profiilissa.

Niin ja vielä, suklaamarengilla on aivan megasuloinen jouluisa arvonta blogissaan. Käykääpä kurkkaamassa!

25 comments:

Tiivi said...

Oletteko kokeilleet Metsänkylän navettaa, vanhaa rautakauppaa (esim. http://www.porvoonwanharautakauppa.fi), http://www.rakennusapteekki.fi/kauppa/index.asp, http://www.rakennuspuari.fi/index.php?sivu=etusivu, http://www.wanhanwallankumous.net/Wanhan_Wallankumous/Tervetuloa!.html.... Siinä muutama, jos ette ole vielä noiden kautta etsineet!

Elegia said...

Todella upeat ja kirkkaat värit kaapissa. Rohkeaa ja persoonallista sisustusta. Sinulla on kyllä hyvä maku!

Sisustuskärpänen said...

Niin herkulliset värit! Aaah, nam!

faerierebel said...

Hyvänen aika kun alkoi tehdä mieli karkkia tuon ensimmäisen kuvan ansiosta :D

Heidi said...

Aivan mahtavan herkulliset värit!! Upea yhdistelmä - osui ja upposi :)

Parolan asema said...

Mahtavan piristävä kaapin sisusta! Porin varaosapankki on ollut meillä se vakkari paras paikka josta löytää osia mitä muualta ei osu kohdalle. Metsänkylännavetasta saa yksi-vipuisia bakeliittikatkaisimia uusia vanhaa varastoa, niissä ei ole täsmälleen tuon mallinen vipu, se sellainen vähän yleisempi hiukkasen pidempi vipu kuitenkin. Katkaisija ongelmat tosiaan osaavat olla ongelmallisia, eritoten kaksoisvipuisten löytäminen, huh!

RuusuLiisa said...

karkkivärit..nice ;)

Kummitustalon Stella said...

Teillä ollaan ahkeria. Itsekin olen haaveillut kaappien maalaamisesta, mutta kun maalikerroksia on jo laskujeni mukaan varmaan kuusi, en tiedä pysyykö pinnassa enää mikään. Aika ei riitä totaalisen maalinpoistoon.

Teillä on hyvin onnistunut tapettien laitto johtojen alle. Olen haaveillut saavani tapettia edes yhteen seinään, mutta typerät johdot pilaavat kaiken. Johdot on myös tyylikkäästi "liimattu" sadalla maalikerroksella seinään. Kiva kun ihmiset laittoi varaosalinkkejä. Ehkä minäkin noista löydän tarvitsemani pakeliittivetimen hajottamani tilalle. Ullakon ovea ei nyt saa laittaa kunnolla kiinni, koska sitä ei enää saa ilman kahvaa auki :D

pilvikki said...

Maailman kaunein valokatkaisija!

Miia said...

Olipas kiva lukea vinkkejä paikoista, joista voisi noita vanhoja etsiä. Meiltä edelliset asukkaat ovat hävittäneet vanhat katkaisijat ym, vaikka johdot ovatkin vielä vanhoja osittain. Teillä on kyllä niin pirteät värit, että tuollaisessa kodissa ei kai voi olla huonolla tuulella? Kasvustoasia alkoi kyllä nyt mietityttää ja kiinnostaa...?

Jutta said...

Tiivi, kiitos linkkivinkeistä! Metsäkylän navetasta ja Rakennusapteekista olemme kyselleet, mutta noista muista ei. Täytyypä laittaa postia menemään.

Elegia, voi kiitos paljon, ihanasti sanottu :)

Sisustuskärpänen, kiitos :)

faeriebel, :D

suklaamarenki, kiitos!

Parolan asema, tuolta emme olekaan vielä kyselleet, kiitos vinkistä! Meillä on yläkerrassa mustana sellaisia joita Metsäkylän navetassa valkoisena. Olemme miettineet sitten niitä varasuunnitelmana jos noita ei löydy, vaihtoehtona ihan uudet esim. Renova-malliset. Kun toisaalta ei haluaisi ihan väärää historiaakaan tehdä taloon, niin sitten miettii että onko parempi kokonaan moderni vai vanha mutta väärän tyylinen. Vanhanmalliset on kyllä sievempiä, niin saattavat voittaa :)

Stella, tuo on alkuperäinen metallijohto ja oli miljoonan maali- ja pakkelikerroksen alla. Puukon ja jonkun skraapan kanssa sitä rapsuttelin irti seinästä ennen tapetointia. (Sulake oli irti seinästä :))

Meidän keittiön kaapit on jotain lastulevyviritelmää 90-luvulta. Tarkoitus on poistaa ne kunhan päästään tekemään kunnon keittiöremppaa. Niimpä vetäisin vain surutta tartuntapohjamaalia ja alkydimaalit pintaan. Maalikauppiaan mukaan olisi pitänyt hioa ensin mutta en jaksanut.

Taru, minusta nuo on kans aivan ihanat.

Miia, sellaista mustaa kasvustomöhnää huomattiin hanan takana laattojen saumoissa ja siinä seinän ja tiskipöydän välissä silikonissa (tms). Isäni oli sitä mieltä että ihan normaalia, eikä tarkoita että laattojen takana olisi välttämättä mitään. Vuosi sitten taloa ostaessa meillä kävi tarkastaja, joka mittasi kosteudet ja porasi reiän seinään siitä vähän alempaa, eikä löytänyt kosteutta. Kaippa se sitten on vain jotain siinä pinnassa, mutta tietenkin vähän huolettaa. Pitää katsoa mitä sille teemme.

Laura / K niin kuin koti said...

Mainiot kaapinsisukset tosiaan!

Mahdat tulla hyvällä tuulelle joka kerta, kun avaat oven!

Tykkään tapetista myös.

June said...

Ihana idea maalata kaappien sisukset eri värillä :) Etenkin pinkillä! Jota itse siis rakastan, mutta monet eivät.. Ehkä tolla tyylillä saisi joskus tulevaisuudessa mahdollisen asuinkumppaninkin lämpeämään pinkille ;)

Susanna said...

Voi ähky, miten tolkuttoman suloisen makean ihanan syötävät värit valitsit keittiöönne!

Jutta said...

Laura ja bubble, tosiaan taisi unohtua mainita, että noista pinkeistä kaapeista poistin ovet, eli on nyt vähän niin kuin vaaleanpunaiset avohyllyt :)

Mies ei luonnollisestikaan ole mikään vaaleanpunaisen ystävä, mutta yllättävän helpolla sain idean silti menemään läpi. Luottaa kuulemma minuun, viisas mies :D Hempeämmät sävyt eivät kuitenkaan kelvanneet.

Jutta said...

Hih, kiitos Sussu! :)

Pellon pientareella said...

No johan on värit, huh :). Ihanaa, kun joku muu tykkää tuollaisesta ja uskaltaa, näyttää se kivalta täältäkin katsottuna, mutta omaan kotiin en vaan ottais ;). Hieno on muuten katkaisija - mulla on samanlaisia, osa saatiin pelastettua uusiokäyttöön, osa hajosi avatessa.

Jutta said...

Pellon pientareella, ei varmasti olekaan jokaiseen makuun meidän keittiö :)

Voi apua, en tullut ajatelleeksi että nuo saattavat hajota siinä kun johtoja vaihdetaan. Toivottavasti sähkömies on varovainen, rakastan noita katkaisijoita enkä ole vielä löytänyt lisää samanlaisia.

Laura / K niin kuin koti said...

Nuo värit ovat itseasiassa tosi lähellä sävyjä, joita meillä on kotona. Meillä on eteisen seinät juuri tuollaiset vaaleanpunaiset ja makuuhuoneen turkoosit.

Hurraa suvaitsevaisille miehille, joiden itsetuntoa ei kunnon pinkki hetkauta!

Jutta said...

Laura, kyllä, hyvä miehet! :D

Suki said...

Mahtava väriyhdistelmä! En malta odottaa lisäkuvia!

Ari Kauppi said...

Moro,

Meillä tässä naapurissa olisi vapaana yksi tupla-mallinen (kaksi katkaisijaa). Ulkokuoren laidoilla on hieman maalia mutta sopivassa tärpätissä (tjsp) liottamalla voisi saada ihan siistin ja käyttökelpoisen.

Yksi leveämmällä hanikalla oleva vapautumassa myös lähikuukausina.

Jutta said...

Ari, kuulostaa hyvältä, tarvitaan olohuoneeseen tuplamallisia. Voisitko laittaa kuvaa sähköpostiin, osoite löytyy profiilistani?

Anonymous said...

Moi.
Mikä tuon kolibri tapetin nimi nyt olikaan ja kenen mallistosta...pyörii kielen päällä, mutta en saa mieleen :)
Kiitos!

Jutta said...

Moi Pikkuviisari, se on Grove Garden Osborne & Littlen Tara-mallistosta http://www.osborneandlittle.com/osborne-&-little/tara-wallpapers/wallpapers/
Sitä löytyy montaa eri värivaihtoehtoa, mutta tuolla sivulla näköjään vain vihreä.