Monday, February 1, 2010

Antiikkimessuilla / Antique fairViikonloppu meni lähinnä siivotessa ja rempatessa. Sunnuntaina kävimme antiikkimessuilla. Etsimme vaatekaappia, mutta messuilla ei juuri ollut huonekaluja. Hyvin paljon oli tarjolla suomalaista design-lasia ja aivan megasuloisia Arabian vanhoja kahvikuppeja. Huokailin kuppien perään, mutta niistä pyydettiin niin kovia hintoja, että Panu katsoi parhaaksi taluttaa minut turvallisen välimatkan päähän. Esillä oli myös paljon vanhoja kirjoja, koruja, tauluja ja vanhoja rahoja, mutta ne oli minunkin helpompi ohittaa.

We spent most of the weekend cleaning and renovating but sunday we went to the antique fair. We are looking for a wardrobe but they didn't have much furniture. Instead they had loads of Finnish design glass and some really cute vintage Arabia cups and plates. Those were the things that interested me most but there were also lots of old books, jewellery, art and old coins.

Meidän matkaan lähti messuilta pieni keraaminen pöllö ja Nanny Stillin keltaiset lasit ja kannu. Ajattelin että ne sopisivat hyvin punaisen maljakon kanssa. Sen löysin yli kymmenen vuotta sitten kirpparilta ja maksoin siitä viisi markkaa. Joku aika sitten minulle selvisi, että se on Tamara Aladinin Kielo ja messuilla sitä myytiin 75 eurolla. Ihan hyvä arvonnousu :)

We ended up getting a little ceramic owl and yellow vintage Nanny Still Tzarina jug and glasses. I thought they would go together with the red vase I have. I got the vase over ten years ago at a thrift store and paid 5 Finnish marks, which is less than one euro. I found out quite recently that it's actually Finnish design glass by Tamara Aladin. Similar vases were sold at the fair for 75 euros. I just bought it because it was a funny looking vase but it seems to actually be worth something :)

10 comments:

Nalle said...

Ihana pöllö! Tamara Aladinin maljakot on upeita. Samoin Stillin, Toikan, Tynellin...
Miekään en voi vastustaa.

sodapop said...

beautiful!

Pellon pientareella said...

On se jännä, että teillä näyttää mun mielestä tosi kivalta, ja kaikki tämäntapaiset esineet sopivat sinne tosi hyvin ja näyttävät siellä kauniilta. Itse olen niin konservatiivinen, tylsä ja varovainen maussani, ja ikivanhan perinteinen, että jos mä sisustaisin kotini (joskus vielä sisustan, kun remppa valmistuu... ;), se näyttäisi enimmäkseen torpparimuseolta, kotiseutumuseolta tms., ehkä pienin nykyaikaisin vivahtein. Tää on kivaa tää blogimaailma, kun saa uusia näkökulmia ja tapoja nähdä. Avartaa. Kohta alan itsekin innostua kirkkaista väreistä ja uudemmasta retrosta...? :)

Jutta said...

Nalle, minä siellä messuilla kiersin vain värillisen lasin perässä... On ne niin kauniita, olisi ihanaa jos olisi isompikin kokoelma.

Pellon pientareella, minä taas tykkään katsella blogeissa kuvia valkoisista kodeista joissa on hauskoja väriläiskiä, mutta en ikinä osaisi itse sisustaa sillä lailla. En vain jotenkin osaa käyttää valkoista. Mutta täytyy myöntää että monesti on mielessä käynyt, että alankohan jossain vaiheessa valkoistaa meidän kotia, kun saan tarpeeksi vaikutteita :)

Jutta said...

sodapop, thanks :)

Kaylovesvintage said...

well done


nice to see some spring at your home

Lana said...

Love your first pic, so beautiful!

Jutta said...

Kay, it feels like spring, the sun is shining even though it's still quite cold.

Lana, thank you!

Sari said...

Voi ei, tuo pöllö on söpö! Mä ostin joku aika sitten vähän samanlaisen pöllön eräästä estate salesta ja hinta oli 25c. Myyjä sitä hiukan pyöritteli ihmeissään ja tuumasi, että olipas tämä halpa... ;-)

Kaunis tuo maljakko ja kyllä vaan, aikas kiva arvonnousu!

Jutta said...

Sari, ne teidän estate salet kuulostaa niiiiin mahtavilta. En saanut omaa pöllöäni ihan noin halvalla :)