Wednesday, March 24, 2010

Opetustauluja / Educational charts

Educational charts

Paasikivi is having a party

Minulla on joku juttu opetustauluihin. Työhuoneesta löytyy nyt nämä kolme. Varastossa on vielä lisää odottamassa vuoroaan, tosin ainakin yksi niistä on varattu Panun tulevaan musiikkihuoneeseen. Se onkin sinne sopiva, 'Musta surma Suomessa'. Passelisti synkeä :)

Paasikivi on pistänyt bileet pystyyn. Se on niin hilpeä. Piti ihan googlettaa, Paasikivi on ollut presidenttinä 1946-1956. Juuri sopivasti tähän taloon, tämä on rakennettu 1956. Paperiliittimellä on muuten aiheeseen melkein liittyvä arvonta. (Voi mikä aasinsilta...) Käykää katsomassa täällä!

I have a thing for educational charts. These three are in the office. We have some more in storage waiting for their turn. Although one of them is reserved for Panu's future music room. It's called 'The Black Death in Finland'. Appropriately dark for him (haha).

Above is J.K. Paasikivi having a party. He was the president of Finland 1946-1956. I thought it suits our house, since it was built in 1956.

Educational charts

14 comments:

Heidi said...

Tuo ylin opetustaulu on niin mun mieleen :) Täälä päin tulee tosi niukasti opetustauluja myyntiin ja jos tuleekin niin ovat niin hengellisiä etteivät oikein istu meille :) Sinulle on muuten blogissani jotain.
Aurinkoista keskiviikkoa!

Aikku said...

Minäkään en ole löytänyt kivoja opetustauluja, hengelliset eivät kiinnosta ja niitä oli esim. viime kevään kirjamessuilla vaikka kuinka. Itse ostaisin niitä tauluja, joiden perusteella kansakoulussa kirjoitettiin aineita. Maalaismaisemaa tms. Ne ovat niin nostalgisia.

Pidän blogistasi!

P.K said...

The charts look wonderful against that beautiful turquoise colour.

Nalle said...

Ihania! Mulla on kans yksi seinällä ja toinen odottaa vapaata tilaa sängyn alla...

Inka said...

Sama juttu täällä, joku heikkous opetustauluihin. Tosin itse kerään lähinnä kasvi- ja hyönteistauluja. Nyt on annettu hienoinen vaatimus siitä, että taulujen hamstraaminen saisi riittää. Ja se saakin, ainakin siihen saakka että joku täysi löytö tulee vastaan :)

outi said...

Voi jos joskus saisi kuvan siitä taulusta "musta surma Suomessa". Kiinnostaisi kovasti! Meinaan kun väittävät, ettei sitä Suomessa ollut (ts. lähteet eivät ainakaan siitä kerro).. niin mietin vaan, että mitä siihen tauluun oikein on laitettu. :) Noita mustapohjaisia tauluja minäkin olen etsiskellyt, muttei ole vielä vastaan tullut.

Netta-Natalia Löytynoja said...

Blogissani olisi sulle jotain.

Melita said...

Hei Jutta,
Nuo taulut ovat kivoja ja tuovat jopa kaukaisesti jotain mieleen.Nyt taas muistinkin että mulla kaapissa tuollainen kori ( löydetty kadulta ) ja sehän piti ripustaa.
Hyvää viikonloppua jo toivotan !

one sydney road said...

I've come across some really cool educational posters and charts. They have such great retro designs - I love them!

Aniliini said...

Vanhat kuvat presidenteistä on kyllä niin hilpeitä :)

Blogistani löytyy pieni yllätys!

Jutta said...

Heidi, hyviä opetustauluja on täältäkin vaikea löytää, joskus sattumalta tulee vastaan. Minä haluaisin enemmänkin noita kasviaiheisia, mutta ovat niin suosittuja, että harvemmin näkee myynnissä.

Inka, vai että hamstraaminen saisi riittää :D Ei kai niitä ikinä voi olla liikaa?? ;)

Outi, piti ihan tarkistaa, se on tosiaan Musta Surma Suomessa 1350. Voin yrittää kuvankin ottaa joskus. Siinä on talvisessa maisemassa kovasti kärsivän näköisiä ihmisiä, taustalla kirkko ja joku laiva. En tiedä esittäisikö Turkua?

Melita, minä himoitsin tuollaista koria pitkään, mutta olivat ebayssä niin kalliita. Tuo oli eka, joka oli sen verran edullisempi että raaskin ostaa. Enemmänkin voisin meille ottaa, jos kohtuulliseen hintaan löytäisin.

Jutta said...

one sydney road, I'd love to have more of them, especially ones with flowers or plants, but they are so popular that it's difficult to find them.

Minna said...

Ihania, meillä oli noita kotonani kun olin pieni. Nyt haluasin lastenhuoneeseen taas tuollaisen, ekan tyylisen.

Parolan asema said...

Opetustaulut kyllä tosiaan ovat mahtavia, ei niihin kyllästy millään! Tuo mustasurma-opetustaulu kuulostaa just sopivan raskaampaan musaan, hyvä kun löysi noin hyvät yhdistelijät omistajakseen :)