Friday, October 31, 2008

Myrskyä ja myräkkää

Lumisade on äitynyt kunnon myräkäksi. Toistaiseksi olen onnistunut välttämään todellisen kosketuksen siihen ja saanut vain nauttia romanttisista talventulotunnelmista kotoisessa lämmössä. Panu kuitenkin tuli töistä, ja nyt täytyy lähteä tuonne myrskyn ja (kuulemma kaoottisen) liikenteen keskelle. Olemme nimittäin menossa siivoamaan omaa taloamme!! Ei ole tainnut koskaan ennen siivous tuntua näin innostavalta.

Hienoa on myös se, että Muru näkee ensimmäistä kertaa uuden kodin. Täytyy päästää se heti pihalle juoksemaan. Muru rakastaa lunta, joten toivottavasti ensilumi yhdistyy sen mielessä uuteen kotiin ja se tykästyy siihen heti. Koirapsykologiaa, nääs.

Ensilumi!

Nyt se on täällä! Ensilumi!

Vielä on aika ohut kerros, saa nähdä kuinka paljon sitä tulee. Nyt ainakin pyryttää ihan reippaasti. Ihana nostalginen talvifiilis. Muistuu heti mieleen, miten hienoa lapsena oli kun satoi talven ensimmäiset lumet.

(Naapurit varmaan pitävät minua kauheana tirkistelijänä, kun kameran kanssa roikun ikkunassa ja kuvaan...)

Niin ja kiitokset M'manille tunnustuksesta! Oli kiva yllätys :)

Monday, October 27, 2008

Sunday, October 26, 2008

Poladroid


Nappasin Vihreästä talosta aivan hulppean keksinnön. Sen nimi on Poladroid ja sillä saa kuvat näyttämään vanhoilta polaroid-kuvilta. Koko meidän perhe on jo siirretty 70-luvulle. On se hauskempaa tekemistä kuin pakkaaminen ja siivoaminen... Ehkä niihinkin vielä päästään, mutta tuskin enää tänään.

Talvipalatsi

Surffatessani löysin Luovan lauantain ja ajattelin kokeilla. Tässä on nyt enemmän talvea kuin palatsia. Oli siinä alunperin palatsikin, mutta jätin sen pois kun ei toiminut. Tai siis häivytin taustalle.

Thursday, October 23, 2008

Valokuvatorstai: Silta nykyaikaan

...käy menneisyyden kautta. Vai miten se nyt oli? Kuva on kuitenkin otettu viime talvena mummolassani Kauhajoella. Mummoni on jo kuollut, lehmät viety pois ja talot rapistuneet. Silti minun pitää aina siellä päin käydessäni käydä katsomassa lapsuuteni mummolaa. Kai se on muistelemista ja juurien etsimistä. Että kuka minä olen ja mistä olen tullut. Ehkä vähän sitäkin, että mihin olen menossa.

Monday, October 20, 2008

Photoshoppia ja orkideoita

Vai miten se taivutetaan? Orkideoja? Orkideoita? No, joka tapauksessa sain taas sunnuntain kunniaksi jotain aikaiseksi. Jotenkin tuntuu, että jäi vähän kesken. En vaan keksi, että mitä sille pitäisi vielä tehdä. Taidan palata myöhemmin, jos keksin.

Saturday, October 18, 2008

Asioita joita tulee ikävä

...vanhassa kodissa.

Vanhat ovet.

Vanhanmalliset patterit. Eivät koskaan lämpene kunnolla, mutta ovat ihanan näköiset. Saakohan tällaisia vielä jostain?

Vanhat tapetit. Tulee ihan mummola mieleen.

Turkoosit astiakaapit. Eivät kovin kätevät, koska ovet meinaavat tulla alas. Mutta niin kauniit.

Friday, October 17, 2008

Nettishoppailua

Ibriden tarjotin

Elisabeth Soulen pieni elefantti Little Zoo -sarjasta
Molemmat täältä

Tässä viimeisimmät sisustuslöydöt, joita olen netistä tehnyt. Onneksi asuntokaupat vahvistuivat, sillä olen shoppaillut jo vaikka mitä uuteen kotiimme. Muun muassa kylpyhuoneen laatat ostettiin viikko sitten.

Ennen rakastin vaatteiden shoppaamista, mutta nyt kaikki rahat menevät sisustustamiseen. En tiedä, onko kyse vain oman kodin tuomasta sisustusinnosta, vai olisiko kyseessä suurempikin muutos. Kolmenkympin muutos... Hui, kuulostaa pelottavalta! Ehkä tämä on vain ohimenevä vaihe, mutta juuri nyt ei tee ollenkaan mieli lähteä vaatekauppoihin. Ja se on poikkeuksellista se.

Uutta asuntoa etsiessä ja sen sisustusta suunnitellessa olen törmännyt todella inspiroiviin blogeihin. On aivan ihmeellistä, mitä kaikkea ihmiset osaavat tehdä itse. Siitä innoittuneena olen luvannut itselleni, että minäkin teen mahdollisimman paljon itse, etsin kirppareilta ja tuunaan meille sopivaksi. Mutta tunnustan, että niitä hienoja kirpparilöytöjä odotellessa olen antanut Masterin vinkua.

Toivelistalla vielä
(jos rikastuisin äkillisesti):

Thursday, October 16, 2008

Oma koti


Meillä on nyt oma koti! Nyt se on virallista, olemme rintamamiestalon onnelliset omistajat. En muista, milloin olisin jännittänyt yhtä paljon kuin tänään pankissa. Jalat meinasivat mennä alta, kun olimme laittaneet nimet kaikkiin (kymmeniin) papereihin ja pääsimme lähtemään.

Toivottavasti remontoinnissa menee kaikki hyvin, sitä on ainakin paljon edessä. Panu on jo purkanut kellarin, maanantaina aletaan tehdä kylpyhuoneremppaa. Jänskättää :)

Ensimmäinen pakkasaamuTänään oli ensimmäinen pakkasaamu. Katot olivat kuuran peitossa. Kylmää, harmaata ja sumuista, ja jotenkin niin kaunista ja rauhallista.

Suomalaista nuorallatanssia tämäkin... Joskus on liian kylmä, joskus liian kuuma ja joskus vaan liian märkää. Mutta tänä aamuna oli ehkä just sopivaa. Saattaa johtua siitäkin, että itsellä erityisen hyvä päivä. Siitä lisää myöhemmin.

Wednesday, October 15, 2008

Postikortit


Postissa tuli paketillinen aivan ihania kortteja... Kiitos, Liivia!

Sunday, October 12, 2008

Opettelua osa II

Tuottelias sunnuntai senkun jatkuu. Tylsyyksissäni päätin tehdä vielä toisen Photoshop-kokeilun. Käden roiskeen on tehnyt YSR1 ja se on julkaistu Creative Commons Attribution lisenssin alla.

Opettelua

Kerrankin jotain hyödyllistä sunnuntaina! Panu oli kaverinsa kanssa remontti- eli purkuhommissa, joten olen ollut päivän yksin kotona. Pyykinpesun ja tiskauksen lisäksi sain leikittyä Photoshopilla. Tällainen siitä sitten tuli. Kukka on Flickristä, sen on ottanut .mands. ja se on julkaistu Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share-Alike lisenssin alla.

Friday, October 10, 2008

Gabriele 2000

Kävin tänään kierrätyskeskuksesta ja löysin sieltä tämän kirjoituskoneen. Se on ruma, kulmikas ja 80-lukulainen mutta ah, niin keltainen. Oli vain pakko ostaa, vaikka ei sille vielä ole paikkaakaan.

Thursday, October 9, 2008

ValokuvatorstaiNo, kai tämä on jonkinlainen lautasantenni tämäkin.

Kuva on otettu keväällä 2007, kun Muru jäi auton alle. Onneksi ei käynyt tikkejä pahemmin, vaikka vauhtia oli. Pahoittelen kuvan rakeisuutta, se on otettu kamerakännykällä.

Tuesday, October 7, 2008

Eerika Omiyale

Eksyin eilen pitkästä aikaa ystäväni Eerikan sivuille. Hän on Lontoossa asuva kuvittaja, ja hänen työnsä ovat niiiin hienoja! Ne saavat minut miettimään, miksi jätin haaveet taiteilijaelämästä. Olisipa mahtavaa olla yhtä taitava :)

Muru

Täytyy nyt väliin laittaa kuvia Murusta, onhan se sentään antanut nimensä tälle blogille. Kuvat ovat toissa kesältä, kun Muru kävi opettelemassa uimaan. Ei se nyt varsinaisesti vielä uinut, mutta kovasti innostui kuitenkin roiskimaan.

Monday, October 6, 2008

Hyvää syntymäpäivää!
Hyvää syntymäpäivää, rakas!

Löysin Panulle pitkällisen metsästämisen jälkeen lahjaksi Juhani Ahon Panun. Tämä kyseinen yksilö on ehtinyt jo 99-vuoden ikään ja on edelleen varsin siistissä kunnossa. Erityismaininnan saavat sisäkannen kukkakuviot. Ne ovat minusta niin hienot, että täytyy laittaa tännekin kuva.

Friday, October 3, 2008

Blissful Images

Tämä koiranpentukatseinen pöllö löytää tiensä meidänkin seinällemme. Valokuvaaja on Traci French Blissful Imagesilta, ja tämä ja muita hänen upeita, aivan ihania kuviaan löytyy täältä. Hänen bloginsa Bliss löytyy täältä. Niin kaunista, että on aivan pakko hehkuttaa.

Thursday, October 2, 2008

Mukavaa mutta turmiollista

Ohjeita Kotiliedestä vuodelta 1953. Ne ovat aivan mahtavia, en vain ole vielä keksinyt, mitä tekisin niillä. Pitäisi saada joku hyvä kuvitusidea, mihin niitä voi käyttää.

Kärpässieniä ja jäkäläkukkiaKävimme pari viikkoa sitten Panun mökillä nostamassa veneen järvestä. Ihme kyllä, sateista huolimatta se ei ollut uponnut kokonaan. Muru hyppäsi ensimmäisenä veneeseen. Ilmeisesti se oli huolissaan, että jättäisimme sen rannalle. Kärpässienet kiinnostivat Murua myös, mutta onneksi se tyytyi vain ihailemaan niitä.