Tuesday, March 31, 2009

Olohuoneen uusi hylly

Olohuoneeseen saatiin viimein kunnon kirjahylly. Minulla ei ennen ole ollut tuollaista "oikeaa" hyllyä, enkä sitä ole ennen kaivannutkaan, mutta jotenkin uuden kodin olohuone suorastaan huusi sellaista. Minulla on kirjat säilyneet pinoissa. Työhuoneessa niin on edelleen, mutta olen jopa alkanut toivoa pikkuista hyllyä sinnekin.

Olohuoneen hylly löytyi kirppikseltä 35 eurolla ja pienellä liimailulla se on aivan kelpo kappale. Vähän karultahan tämä vielä näyttää. Huone kaipaa vihreää maalia vanhojen tapettien tilalle. Muutama taulukin auttaisi.

Sunnuntaina tyhjentelin muuttolaatikoita, joita meillä on vielä valitettavan paljon. Hyllyn sisältö tulee varmasti vaihtamaan muotoaan vielä monta kertaa. Nyt halusin vain tyhjentää mahdollisimman monta laatikkoa.

Upo-hellan pelastin vuosia sitten kauppahallin roskiksilta. Se on toiminut yöpöytänä, eteisen laskutasona ja sijaitsee nyt olohuoneessa.

Erään oven takaa löytyy valaistu baarikaappi. Kihlajaislahjaksi saatu viskipullo löysi itseoikeutetusti paikkansa sieltä, yhdessä kirpparilta löydetyn viskisetin kanssa.

Mietiskelevät gargoylet


Norsuja minulle on kertynyt aika paljon.

Monday, March 30, 2009

Yksi kuukausi


Viikonloppuna tuli täyteen ensimmäinen kuukausi avioliittoa. Ensimmäisen hää(kuukausi)päivän kunniaksi kaivelin kuva-arkistoja ja muistelin häätunnelmia vielä hetken. Jos olette saaneet hää-yliannostuksen niin kannattaa jättää tämä väliin. Tämä on vain sitä ittiään.

Valmistautumassa


Kirkossa


Kattauksia

Kukkaistyttö vai keijukainen?

Fever

Kaaso ja morsian

Tauno ja Ansa

Ballerina

Ensin twistattiin...

...ja sitten teknottiin

Dj Esko (mutta ei se virallinen)

Kuvat ottivat ystäväni Karoliina, Eerika ja Hanna-Maija.

Thursday, March 26, 2009

Torstaipäivän aarteita

Torstai on aarteita täynnä, tällä viikolla ainakin. Ystäväni talo on rakennettu vuonna 1929 ja hän löysi sieltä vanhan vanhan lämpömittarin. Ja antoi sen minulle! En ole vielä keksinyt, mihin sen laittaisin, mutta varmasti johonkin edustuspaikalle.

Kirpparilta löytyi metallinen omenavati 2 eurolla. Metallisten tarjoiluastioiden sarja kasvaa.

Näitten ihanuuksien lisäksi postissa tuli kirje Poketolta. Siellä oli jääkarhulompakko. Hyviä lompakkoja on niin vaikea löytää! Ja Peskimon letterpress-printti. Peskimo on idolini, he tekevät vaikka mitä hienoa, kuvituksia ja animaatioita ja kaikkea mahtavaa. Tämä varmaan päätyy työhuoneeseen inspiraation lähteeksi sitten kun se saadaan kuntoon. Sitä odotellessa se saa komistaa minikeittiön seinää.

Tuesday, March 24, 2009

Makuuhuoneen seinäprojekti osa II

Tältä seinät näyttivät kun pinkopahvit oli naulattu paikoilleen. Kulmat olisi kannattanut tehdä ohjeen mukaan, muttamutta... Jostain syystä teimme nyt näin. Kulmiin liimattiin pinkopahvikulmat.

Tuosta saa jotain käsitystä naulamäärästä. Naulat piti naulata 2,5-3cm välein, niitä tuli siis melkoinen määrä. Panu taisi arvioida että noin 700 naulaa meni makuuhuoneen seiniin. Epäilen että hermo taisi kiristyä jossain välissä... Nupinaulat on kuitenkin tosi teräviä, se helpotti vasaroimista.

Jätimme vanhat kattolistat paikoilleen ja kiinnitimme pinkopahvit niiden alapuolelle.

Suurin osa nauloista peitettiin listoilla tai liimaamalla pinkopahvikaistaleita niiden päälle. Mutta katonrajaan naulatut nupirihmat peitimme kassanauhalla. Naularivit jäivät vähän näkyviin vielä maalauksen jälkeenkin.

Iloinen remonttireiska

Maaliksi valittiin Uulatuotteen Into-sisustusmaali. Halusimme mahdollisimman hengittävän maalin ja Värisilmässä suosittelivat Intoa, kun se on muoviton ja hajuton. Oulun Värisilmässä oli muuten kauhean ystävällinen ja asiantunteva palvelu, varsinkin verrattuna joihinkin suurempiin alan liikkeisiin. Intoa oli mukava maalata, se kuivui nopeasti eikä haissut myrkylle.

Pinkopahvin maalaaminen oli aika jännittävää puuhaa. Sen väri vaihteli vaaleasta tummaan ja taas vaaleaan ja jäi kai lopulta jonnekin sinne välille. Välimuodoista ei oikein voinut päätellä lopputulosta.

Värikartassa valitsemani väri näytti tummanharmaalta, joka taittui vähän punaiseen. Syvennyksen värin piti olla punaiseen taittuva lämmin valkoinen. Tummanharmaa näyttää seinällä enemmänkin laventelilta ja lämmin valkoinen on aika lailla valkoinen. En näe siinä punaisuutta. Mutta en valita, seinät ovat oikeastaan paremmat nyt kuin mitä olin ajatellut.

Monday, March 23, 2009

My Little Pony

Monday Artdayssä oli huippu aihe tällä viikolla: My Little Pony. Minulla oli vain yksi poni, Applejack eli Omenainen, mutta tykkäsin siitä tosi paljon. Piti aivan googlettaa, että miltä se näytti.

Tässä vielä vaiheita... Luonnostelin sen ensin ihan lyijykynällä paperille ja skannasin koneelle. Piirsin sen illustratorilla puhtaaksi ja toin sitten photoshoppiin lisätäkseni vähän tekstuuria. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein illustratoriin oman siveltimen ja piirsin sillä. Vaatii vielä lisäharjoitusta.


Makuuhuoneen seinäprojekti osa I

Makuuhuoneen remontti oli ensimmäinen itse tehty remonttimme. Se on perimmäinen huone yläkerrassa, sopiva testaus- ja harjoittelukohde siis. Tältä lähtötilanne näytti. Seinillä oli vaaleanturkoosi muovipintainen tapetti ja katonrajassa boordit. Tapetin sävy oli minusta kiva, mutta kunto huono. Ja koko huone haisi pahasti tupakalle.

Päällimmäisen tapetin alta löytyi monta kerrosta vanhaa tapettia. Päällimmäinen tapetti oli pakko repiä pois hajun takia, mutta yritimme säästää mahdollisimman paljon vanhoja tapetteja.

Seinämateriaalina oli ties mitä. Aaltopahvia, sanomalehtiä ja teippiä tilkkeenä, nauloja ja niittejä siellä täällä. Minusta oli kauhean mielenkiintoista tutkia, mitä kaikkea sinne oli aikojen saatossa laitettu.

Päätimme tasoittaa seinät pinkopahvilla ja maalata sitten, koska pinkopahvia täällä on muissakin seinissä. Koska talo on vanha puutalo, jossa on vain puruja eristeenä, halusimme seinistä myös mahdollisimman hengittävät. Pinkopahvi haettiin K-Raudasta. Siellä oli jäljellä vain yksi aivan pieksetyn näköinen rulla, mutta he tilasivat meille uutta. Toimitus tuli nopeasti eikä maksanut meille mitään. Myöhemmin tilasimme pinkopahvia Värisilmästä, mutta siitä piti maksaa rahti itse.

Netistä löytyi erilaisia pinkopahvin kiinnitysohjeita ja kirjastosta Kalevi Järvisen Pinkopahvi-kirja. Mikään ohjeista ei sopinut yksi yhteen tänne, vaan piti soveltaa useampia. Jälkikäteen ajateltuna joissain kohdissa olisi voinut soveltaa vähemmän ja noudattaa ohjeita enemmän.

Rullasta leikattiin vuotia, jotka kasteltiin. Ilmeisesti niitä olisi pitänyt kastella vähän enemmän, ainakin Pinkopahvi-kirjan kuvissa ne olivat märempiä.

Kastellut vuodat jätettiin yön yli odottelemaan.

Tämä oli niitä kohtia, joissa ei olisi kannattanut soveltaa. Ohjeissa neuvottiin tekemään liima-liisteriseosta. Meille ei selvinnyt ajoissa, millaista liimaa olisi pitänyt olla. Niimpä laitoimme vain omatekemää vehnäjauholiisteriä. Se piti sanomalehdet aivan hyvin komeron seinässä. Pinkopahvi on kuitenkin huomattavasti vahvempaa ja jouduimme suurimman osan liisterisaumoista liimaamaan uudelleen.

Nupinaulat ja nupirihma tilattiin Rakennusapteekista. Muualtakin olisi saanut nupinauloja, mutta ei tarpeeksi pitkiä (30mm) meidän seiniin. Challenge oli todella sopiva nimi nupinaulapaketille, melkoisen tuntimäärän Panu käytti niiden naputteluun. Luin Rintamamiestalo.fistä, että jotkut olivat käyttäneet naula- tai jopa niittipyssyä, niillä varmaan sujuisi nopeammin. Meillä mentiin kuitenkin ihan perinteisillä menetelmillä. Niiteillä ei meidän seinissä isot vuodat varmaan olisi pysyneetkään.

Thursday, March 19, 2009

Perhoset ikkunassa


Minä päätin että meille on tullut kesä. Laitoin Tiimarista löydetyt perhoset ikkunaan. Verhot hankittiin kirpparilta vanhaan kotiin. Täällä ne laahaavat lattiaa.

Kesäksi laitetaan valkoiset harso-kukkaverhot jotka tarttuivat mukaan Kontista. Sitten perhoset voivat lennellä kukasta kukkaan.


Wednesday, March 18, 2009

Huopavalot ja itämaan tuliaisiaPikkuveljeltäni tuli eilen ihana paketti. Hän ei päässyt häihin, koska oli Japanissa. Nyt saimme myöhästyneen häälahjan, kaksi aivan upeaa kimonoa. Toinen on musta, toinen violetti. En tiedä vielä raaskiiko niitä käyttää vai päätyykö ainakin toinen niistä seinälle.

Obibashin eli tuon vyöjutun solmiminen ei ainakaan vielä onnistunut. Mukana oli jonkinlaiset ohjeet, mutta en saanut niistä tolkkua.

Tänään postilaatikossa odotti huopavalot. Ne ympäröivät nyt kampauspöydän peiliä. (Meillä ei muuten petata sänkyä kovin ahkeraan, niin kuin kuvasta saattaa huomata).

Tuesday, March 17, 2009

I heart this blog

Sain Nanalta tällaisen ihanan tunnustuksen. Mukavaa ja ihmeellistä, että joku jaksaa lukea minun juttujani ja vielä tykätä niistä.

Kiitos, Nana!

On paljon mahtavia blogeja, joille voisin tämän antaa. Haluan tällä kertaa laittaa tunnustuksen eteenpäin Sarille, Ilonalle, Annille, Sussulle ja M'manille. Kiitos teille kaikille kun piristätte päivääni ihanilla kuvilla ja jutuilla :)

Monday, March 16, 2009

Photoshop-harjoituksia

Blogistani ei ole tarkoitus tulla mikään kuvitusblogi, mutta tässä vielä yksi viikonlopun aikana tekemäni photariharjoitus. Opettelin parempia tapoja irroittaa piirustus taustastaan ja värittää gradientilla. Ja värittää vektorigrafiikkaa gradientilla photarin puolella (ei illustratorin).

Ei siitä mikään mestariteos tullut, oikeastaan joku siinä häiritsee minua aika pahasti. Oli kuitenkin kiva tehdä jotain noin pirteän väristä.

Sunday, March 15, 2009

Surullinen lumimies

Ehdin pitkästä aikaa osallistua myös Monday Artdayhin, siellä oli aiheena "bigfoot". Minulla tuli vähän tämmöinen reppana.