Wednesday, April 29, 2009

Neitsytmatka Ikeaan

kuva Glorian koti


Minun täytyy nyt kertoa jotain itsestäni. En ole koskaan ostanut Ikeasta mitään. Minulla ei varsinaisesti ole mitään Ikeaa vastaan, se on vain niin kaukana. Pitää mennä ihan ulkomaille jos haluaa lähimpään. Monesti olemme kyllä puhuneet Panun kanssa että pitäisi lähteä, mutta emme ole saaneet aikaiseksi.

Ikea-neitsyyteni saattaa pian olla mennyttä. Syytän siitä sisustuslehtiä. Ja vähän kesää ja omaa pihaa. Living etc:ssä oli aivan ihastuttava vihreä puutarhaunelmapenkki, jota olen haikaillut omalle pihallekin. Olen niin innoissani siitä, että tulee kesä ja meillä on aivan oma piha! Olen päättänyt että ensimmäisenä kesänä en puutu istutuksiin mitenkään, tutustelen ja katselen vain. En edes ole mikään viherpeukalo, mutta silti oman pihan laittaminen houkuttaisi. Onneksi voin sisustaa vähän pihallakin.

Ikeasta mukaan voisi lähteä myös pieni valkoinen perushylly keittiöön. Ja nuo niiiin herkullisen väriset lakanat. Tuo kylpyamme kodinonnille on muuten minusta aivan mahtavan hieno, vaikka ei aivan minun hintahaarukassani.

Tuesday, April 28, 2009

Omakuvatiistai


Kodinomistajan arkea

Vaikka missä on näitä omakuvia ja tiistaita. Minä en aio alkaa kuvaamaan itseäni joka tiistai, mutta tänään kuvasin. Tarvitsin omakuvan Sweetsauer photo hunttia varten. Muita sweetsauer-kuviani voi käydä katsomassa täällä.

Sunday, April 26, 2009

Pieniä koiruuksia

Tänään kävimme toista kertaa tutustelemassa Murun tulevaan pikkusiskoon. Olemme siis päättäneet ottaa koiranpennun. (!!!! jeee !!!) Ne olivat kasvaneet viikon takaisesta aivan huimasti. Viimeksi ne lähinnä ryömivät menemään eikä suurimmalla osalla ollut vielä hampaita. Nyt osa otti jo yritteliäitä loikkia.

Suurimman osan ajasta ne nukkuivat. Sitten ne kaikki heräsivät yhtäaikaa, kävivät pissalla ja alkoivat telmiä. Ne kiipeilivät toistensa päällä, painivat ja kalusivat toisiaan jo aivan kuin isommatkin koirat. Sitten ne taas menivät kaikki nukkumaan ihan niinkuin yhteisestä päätöksestä. Aivan ihmeellistä!

Minä pystyn jo näkemään tuollaisen pikkukäärön roikkumassa Murren korvassa ja vaatimassa Murrea leikkimään. En malttaisi odottaa kesää. Pentu tulee meille kesäkuun puolessa välissä, 12-viikkoisena. Minä toivon että se auttaisi myös Murun iho-ongelmiin. Että se ei ehtisi niin ajatella kutinaa kun on toinen koiruus leikkikaverina.

Pikkuisella alkaa olla jo samanlainen virne kuin isällään

...niinkuin kuvasta näkyy. Tässä köllöttelee isäukko kesällä 2007.

Monday, April 20, 2009

Kouluvaaka ja muita löytöjä
Tämänpäiväisen kirpparikierroksen tavoitteena oli etsiä kuistille pari tuolia. Tuoleja ei tietenkään löytynyt, mutta jotain muuta niin sanotusti tarttui mukaan. Nimittäin vanha puntari, jollaisella minun lapsuudessani meidät punnittiin koulussa. Sehän oli tietysti saatava. Järkevämpi meistä saattoi esittää kysymyksiä, kuten 'mitä sillä tekee?', 'mihin se laitetaan?' ja 'mitä se tekee parketille?'. (Ei ollut mikään kevyt laitos.) Mutta taipui sitten luottamaan perheen sisustajan arvioon. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että testasin puntaria ja se taitaa näyttää joitain kiloja yläkanttiin (köh köh).

Muita löytöjä: vihreä Hellesensin lamppu, kermanvärinen emalivati kukille ja punavalkoinen kannu.

Uusi blogi ja kuulumisia

bokeh-tekstuuri täältä

Niin kuin joku on saattanut huomata, en ole päivittänyt blogiani kovin ahkeraan. Murun allergia on vienyt aika paljon huomiota ja teettänyt paljon työtä. Lisäksi olen kuluttanut aikaani uuden blogin rakenteluun, väsännyt siihen taustakuvia ja muuta mukavaa.

Uusi blogi on omistettu valokuvaukselle ja kuvitukselle. Se saa tästä lähtien olla myös kaikenlaisten photoshop/illustrator-kokeilujen sijoituspaikka. Täällä jatkan sisustus- ja remonttijuttujen ja muiden elämään kuuluvien tärkeiden asioiden parissa. Kielenä uudessa blogissa on englanti, mutta toki saa kommentoida myös suomeksi.

Ja täältä se löytyy... http://lovelefants.blogspot.com/

Wednesday, April 15, 2009

Allergiatestin tuloksia


Saimme viime viikolla Murun allergiatestin tulokset. Allergioita oli yllättävän monta. Helpottavaa tietää, mikä on aiheuttanut silmätulehdukset ja kutiavan ihon, mutta nyt täytyy miettiä, miten allergian aiheuttajat saa poistettua Murun elinympäristöstä.

Testissä todettiin seuraavat allergiat:

Ruohot ja heinät
 • Nata
 • Niittynurmikka
 • Raiheinä
 • Karvamesiheinä
 • Koiranheinä
 • Tuoksukki
 • Heinäratamo
 • Pujo
 • Voikukka
 • Kultapiisku

Puut
 • Leppä
 • Pähkinäpensas
 • Saarni
 • Tammi
 • Paju

Ruoat
 • Peura
 • Maissi
 • Vehnä
 • Ohra
 • Tomaatti
 • Kala
 • Ankka
Lisäksi Muru on alleginen pölypunkeille, varastopunkeille, erilaisille homeille ja kissalle.

Ruoka-aineet ovat helposti vältettyjä, mutta pöly ja siitepöly ovat vaikeampia. Investoimme nyt uuteen imuriin. Se on Allergia- ja astmaliiton suosittelema pölypussiton Dyson, joka on varta vasten allergikoille suunniteltu. Se oli tuplasti kalliimpi kuin tavalliset imurit, mutta toivottavasti siitä on apua.

Keskustelimme eläinlääkärin kanssa myös siedätyshoidoista. Niistä voisi kuulemma olla apua, ne vähentävät oireita noin 50% hoidetuista eläimistä. Minusta luku kuulostaa alhaiselta, mutta tietenkin jos kuuluu tuohon 50 prosenttiin, apu on suuri.

Mozart ja taidetta keittiöön


Säilytystila lisääntyy vähän kerrallaan. blue bell bazaarilta tulleeseen tinasalkkuun mahtuu kaikenlaista pientä sälää. Mozart on ihan vaan iloksi ja kaunistukseksi, musiikkihuoneen hyllylle.

Keittiössä on yksi seinä kokonaan tyhjillään. Ajattelin koota siihen valokuvaseinän. Nämä kaksi tiny white lightsilta saivat aloittaa. Ne tulivat todella halvoiksi, postimaksuineen kaksi kuvaa maksoi n. 15 euroa. Printin laatu ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta tuohon hintaan minusta aivan riittävän hyvä. Suunnitelmissa on printata suurennoksia myös omista polaroideista noiden seuraksi.

Friday, April 10, 2009

AamiaisellaKrisulla oli blogissaan aamiaishaaste. Kukaan ei ole haastanut minua, mutta vein sen silti. Meidän perheessä aamiainen ei ole mikään kokkaustaitojen juhlahetki tai kulinaristinen ilotulitus. Se on hetki jonka aikana tulen pikkuhiljaa tajuihini. Olen erittäin aamu-uninen! Mies on niin ihana, että tuo aamukahvit vuoteeseen. Hän hemmottelee minut aivan piloille.

Aamiaiseen kuuluu joka aamu mutteripannussa keitetty maitokahvi, kaksi kuppia. Suodatinkahvista en tykkää, töissä juon mieluummin teetä. Kahvin lisäksi aamupalalla nautitaan aamiaispulla. Se voi olla pulla, pari keksiä tai suklaata. Ei ehkä kovin terveellistä, mutta en pysty syömään mitään "kunnollista" niin aikaisin. Olen opetellut syömään edes jotain makeaa, että pärjään töissä lounaaseen asti.

Viikon aamupalat:
 • Lauantai, sunnuntai ja maanantai: Suklaakakkua. Maanantaina alkoi jo kyllästyttää
 • Tiistai: Fazerin keltaista suklaata
 • Keskiviikko: Viimeiset häistä ylijääneet pikkuleivät. Panun äidin ja siskon leipomia. Tosi hyviä.
 • Torstai: Fanipaloja. Meni aika monta :)
 • Perjantai: Vaniljakierrepulla kevyesti lämmitettynä

Wednesday, April 8, 2009

Kustaa Saksin maassaLainasin tänään kirjastosta kirjan Off-piste - In The Land of Kustaa Saksi. Kustaa Saksin työt ovat käsittämättömän hienoja. Tykkäsin postimerkeistä ja -korteista ja Husky Rescuen levystä, mutta kirja sai minut aivan sanattomaksi.

Tuesday, April 7, 2009

Meren jäällä


Kävimme eilen kävelyllä ja kuvaamassa meren jäällä. Muru oli aivan täpinöissään, juoksenteli ympäriinsä ja heitteli itselleen patukkaa. Aurinko laski todella kauniisti taivaanrantaan, mutta kylmä meinasi tulla.

Kun olimme lähdössä, jää alkoi paukkua ja halkeilla. Se oli pelottavaa, vaikka tiesimme, ettei jää oikeasti voi pettää. Sitä paitsi täälläpäin ranta syvenee niin hitaasti, että vesi olisi ollut vielä matalaa. Silti oli aika hurja tunne, kun kuuli miten jää halkeili kaikkialla ympärillämme. Murukin selvästi valpastui ja näytti vähän säikähtävän. Aika kiireellä kävelimme sitten rantaan, vaikka varmaan mitään vaaraa ei ollutkaan.

Saturday, April 4, 2009

IF: talisman


Texture from here

Maybe this talisman will bring me the sx-70 polaroid camera I've been dreaming of... :)

Tv/peitto-ongelma ja seuraavat askeleet
Makuuhuoneessa on tv/peitto-ongelma. Löysimme kirppikseltä vanhan tv-kaapin, johon pikkutelkkari mahtuu sopivasti katseilta piiloon. Ongelma on se, että kaappi on niin matala, ettei telkkarista näy peiton takaa kuin yläosa. Televisiotahan pitää siis katsella sängyssä maaten. Huone on niin pieni, ettei järjestystä voi muuttaa. En myöskään haluaisi nostaa telkkaria kaapin päälle huonetta rumentamaan.

Panu miettii tason rakentamista tv-kaapin alle. Mutta minkä värinen sen pitäisi olla? Lattian värinen, että se maastoutuu mahdollisimman hyvin? Vai kirkas, Marko Paanasen mukaan: jos et voi peittää sitä, korosta sitä.

Makuuhuoneen viereinen minikeittiö on nyt remontin alla. Seinät ja ovet on maalattu. Listat on maalattu kertaalleen, toinen kerros tarvitaan vielä ja sitten seinään. Suurin urakka on seinä pesualtaan takana. Siitä piti poistaa tupakan kellastama astiakaappi. Tilalle tulee uusi kaappi lakanoille yms. Panu ajatteli nikkaroida sen itse. 50-60-luvun helat huuto.netistä on jo valmiina odottamassa.


Lisäys: tässä vielä kuva tv-kaapin alaosasta. Siinä menee siis tuollaiset listat ja jalat lähtevät niiden välistä.

Friday, April 3, 2009

Pareittain


Minä ja Muru olemme jo kolmena päivänä peräkkäin suunnanneet radanvarteen ja vr:n varikolle. Mukana on ollut joko polaroid- tai digikamera tai molemmat. Radanvarrella on kaikkea vanhaa ja teollista ja rapistunutta. Minusta aika romanttista. Muru jaksaa odotella paikoillaan tai sitten ryömii epämääräisiin koloihin, syö mitä maasta löytyy ja sotkee itsensä.

Thursday, April 2, 2009

Where did the blue skies go

Eilen

Tänään

Vauvakuumetta

Tällainen vaavi syntyi viime lauantaina, 9 sisaruksen kanssa. Minulle tuli kauhea koiravauvakuume. Olisi mahtava saada Murulle pikkusisko. Nyt olen ihastellut heitä vain kuvista, pääsiäisenä menemme katsomaan. Mitenkähän koiranpentu ja remontti sopivat yhteen?

Wednesday, April 1, 2009

Valopilkkuja

Aurinko paistoi aamulla

Lakanat kuivuivat


Olohuoneeseen löytyi lamppu

Panulta saadut kukat kukkivat.