Sunday, August 30, 2009

Punaherukkamehua

Viikonloppuna saatiin viimeinkin viinimarjat mehuksi. Mehu-Maija löytyi kirppikseltä ja oli yllättävän helppo käyttää. Tämä oli siis molemmille ensimmäinen kerta mehunkeittopuuhissa. Etiketteihin löysin mallin täältä, jota sitten muokkailin vähän sopivammaksi. Kiinnitin ne pulloihin decoupage-lakalla.


Nyt meillä on kotona myös jotain kaikkien-kotitalouksien-guru Martha Stewartilta. Olen jo pitkään haaveillut, että askartelisin pom-pomeja tämän Marthan ohjeen mukaan. Nyt rohkaistuin yrittämään ja käytin kaikki silkkipaperivarantoni noihin. Ensimmäinen repeili useampaan otteeseen, mutta alkoi se sitten sujua.

Ai niin, käykääpäs muuten kurkkaamassa täällä. Parolan asemalla on taas hieno arvonta käynnissä.

Friday, August 28, 2009

Puoli vuotta

Tänään olemme olleet tasan puoli vuotta naimisissa. Sen kunniaksi Panu yllätti minut kukilla...

...vanhalla jojolla...

...ja Hyvinpukeutuva nainen -kirjalla vuodelta 1951. Siitä löytyy "Maailman muotialan suurten ohjeita ja neuvoja eleganssia tavoitteleville". Ja ihania kuvia. (Ihana mies.)

Taisin saada vaikutteita Ilonan upeasta aarrelehti-postauksesta näihin kuviin.

Tuesday, August 25, 2009

Arvonta on suoritettu ja voittaja on...

Deadline on nyt kohdattu eli kirjantynkä kuvitettu, taitettu ja saatettu painoon. Minulla on ihanan kevyt olo, saan vapaa-ajalla keskittyä kotiin ja koiruuksiin, en töihin. Ja nyt arvontaan! Osallistujia oli aivan hurja määrä, kiitos kaikille osallistujille.

Onnettaren koura on tällä kertaa hieman miehisempi. Virallisena valvojana toimii Muru. Ja onnellinen voittaja on... Tsädäm-pädäm (rummun pärinää) ...

... Hirsiakka. Laita minulle sähköpostilla yhteystietosi ja kumman kirjan haluat (Appartements d'amoureux a Paris vai Milk Deco) niin pistän sen tulemaan postissa. Appartements d'amoureux a Parisissa on muuten kaikki tekstit japaniksi, Milk Decossa englanniksi ja ranskaksi.

Onnea vielä voittajalle ja kiitokset kaikille muille!

Saturday, August 22, 2009

Budjettinurkkaus


Voi kiireistä elämää, viikonloppukin menee töitä tehdessä. Eilen kuitenkin irroittauduimme arjesta hetkeksi ja kävimme katsomassa Don Johnson Big Bandiä Ilmakitarafinaalissa. Olen jotenkin alkanut ymmärtää pienten lasten vanhempia, jotka järjestävät kahdenkeskistä aikaa poissa kodin hulinasta.

Panun kauppareissun aikana minulla on koiranvahtivuoro, joten ehdin hetken kuvata työhuoneen uusimpia lisäyksiä. Löysin Stokkalta ihania Papayan papereita, joista yksi pääsi seinälle. Raahasin sen alle olohuoneesta ylimääräisen lipaston ja hieman rojua vailla kotia.


Tämä on varsinainen budjettinurkkaus. Lipasto tuli talon mukana, lamppu löytyi kirppikseltä 3 eurolla. Ruusutaulu maksoi 0,90e. Peltinen nappirasia on mummoni vanha, se on vanha neuvostoliittolainen karamellirasia. Kallein esine on varmaankin Mozartin pää etsystä, eikä sekään kauhean kallis ollut. Kattolampun saimme ihan ilmaiseksi. Isäni osti sen huutokaupasta, mutta päätti ettei pidäkään siitä ja antoi sen meille. Me vähän tuunasimme sitä ja minusta se on nyt aivan hyvä. Ehkä saisi olla vähän enemmän patinaa. Yritin patinoida sitä maalarinpesulla, mutta ei siitä mitään tullut.

Sunday, August 16, 2009

Muutoksia keittiössä


Työt ja Mansikin tuhoamisvimma ovat pitäneet minut kiireisenä, mutta ajattelin piipahtaa tännekin kertomaan kuulumisia. Mikään ei tunnu olevan turvassa Mansikilta, tapettien lisäksi ovat kärsineet keittiön seinä-haltexit, listat ja viimeisimpänä keittiön muovimatto.

Mutta ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Koska Mansikki söi reiän muovimattoon, päätimme poistaa sen. Sen ja parin muun kerroksen alta löytyi lautalattia niin hyvässä kunnossa, ettei sille oikeastaan tarvi tehdä mitään! (No sitten kun on aikaa, voi kitata naulanreiät umpeen ja maalata, mutta toistaiseksi tuo välttää aivan hyvin.)

Tästä näkee lattiakerroksia. Vaalea muovimatto oli siis päällimmäisenä. Puna-keltainen kaistale on linoleumimatto, se on minusta tosi kaunis. Mutta keittiössä sitä oli vain tuo pikku pätkä. Hirvitti vähän, kun alempi muovimatto oli noin huonossa kunnossa tiskipöydän edestä. Ja se haisi aivan kalanraadolle. Mutta onneksi lautalattia oli säilynyt aivan hyvänä.

Panun äidiltä haetun komuutin alaosa pääsi keittiöön. Se on muistaakseni Panun isomummon veljen tekemä 40-luvulta. Yläosa vaatii vielä kunnostamista. Komuutin päälle laitoin siksi aikaa purkkeja, joita olen kerännyt keittiön avohyllyjä odotellessa.

Arvontaan ehtii muuten vielä osallistua, suoritan arvonnan ensi viikolla kun työ-deadline ei enää paina päälle.

(Koirat muuten poseeraavat noin kauniisti vain siksi, että Panu leikkasi nakkeja selkäni takana.)

Tuesday, August 11, 2009

Kuva-arvoitus

Kuva-arvoitus: Mikä tämä on?
Tai ehkä paremminkin, mitä tapahtui?

Monday, August 10, 2009

Viikonlopun viettoaViikonloppuna on käyty pihajuhlissa, grillaamassa ja ensimmäisillä Party Lite -kutsuilla ikinä. Lauantaina poimin viinimarjoja koirien kanssa sillä aikaa, kun Panu laittoi listoja sisällä. Mansikki tykästyi marjoihin ja alkoi poimimaan niitä ihan itse. Karviaisia se söi oikein urakalla, vaikka olivat vielä raakoja.

Sifonipullo ja madonnat löytyivät Pioni Livingistä. Olen näköjään alkanut sisustaa saunan eteistä, joka tällä hetkellä on pelkkää betonia. Hienovarainen vihjailu miehen suuntaan on aloitettu, että voisi alkaa rakentamaan sinne seiniä ja lattiaa.

P.S. Kiitos ihanista ja kannustavista kommenteista, päivän piristys kun on päässyt lukemaan niitä :)

Tuesday, August 4, 2009

Arvonta


Design*Sponge -jutun kunniaksi, ja koska en ole sellaista vielä tehnyt, ajattelin järjestää pienen arvonnan. Palkinnoksi lähtee tällainen Paumes-kustantamon ihana Appartements d'amoureux a Paris -sisustuskirja. (Vähän hypisteltynä ehkä.) Osallistuaksesi jätä kommentti tämän postauksen kommenttilootaan. Arvonta-aikaa on pari viikkoa, ilmoitan sitten tarkemmin, milloin arvonta suoritetaan.

Ja jos linkität arvonnan blogiisi niin saat kaksi arpalippua. Muista vain mainita siitäkin kommenteissa.


Vaihtoehtoisesti voittaja voi valita myös Milk Deco -lehden, jossa on sisustuksia laidasta laitaan, ja eri puolilta maailmaa.

Monday, August 3, 2009

Koti Design*Spongessa

Tämä pieni salaisuus on poltellut minua jo jonkin aikaa. Grace Design*Spongesta pyysi minua lähettämään kuvia kodistamme sneak peekiä varten. D*s on lempiblogejani, se on ensimmäinen blogi, jota aloin seurata. Olen aina ihaillut koteja sneak peekeissä ja olen siksi aivan ihmeissäni, että meidän kotimme haluttiin mukaan siihen joukkoon.

Thanks Grace and d*s!

Ja jos kiinnostaa, niin täältä sinne pääsee.

Sunday, August 2, 2009

Ihana keittiö

Minä olen jäänyt koukkuun Francon aika -sarjaan Teemalla. Tykkään espanjan kielestä ja siksi aloin sitä alunperin seurata. Mutta viime jaksot olen kuolannut Alcántarojen keittiötä. Se on ihanan turkoosi ja tuo turkoosi kaappi on kertakaikkisen hieno.

Ja sen päällä olevat kahvi/peltipurkit ottaisin meille heti jos voisin. Saakohan sellaisia mistään?