Wednesday, October 28, 2009

Jotain ihan muuta
Eilen oli viimeinkin se hiphop-tapahtuma, johon tein julisteet. Lupauduin myös kuvaamaan sen, mutta arvatkaa jännittikö kun kuulin, että tilaisuuden tulee avaamaan Yhdysvaltojen Suomen-suurlähettiläs. Olin aivan paniikissa jo pari päivää ennen tapahtumaa, mutta hän olikin kauhean rento ja hauska.

Show oli aivan mieletön, vaikka en edes ole mikään hiphop-fani. Kiertue jatkuu vielä Tampereelle ja Turkuun, kannattaa mennä katsomaan jos vain suinkin pääsee. (Lisätietoa täältä.) Workshopitkin olivat tosi kiinnostavia. Minun piti vain käydä alussa räpsimässä pari kuvaa, mutta jotenkin unohduin kuuntelemaan niitä :)

Lisää kuvia täällä.

Yesterday was finally the day of the hip hop show and workshops that I designed the posters for. Bruce J. Oreck, the U.S. Ambassador to Finland opened the show. I was the photographer and I was pretty nervous beforehand, but he turned out to be really cool and laid back.

The show and the workhops were incredible. The guys from Berklee College of Music were immensely talented and had such great energy. I was just supposed to take some pictures at the beginning of each workshop and go back to my daytime job, but I ended up listening to most of it. And I don't even know much about hip hop.

You can see more photos here.

Thursday, October 22, 2009

Syklaami-pom-pomitJoku on saattanut jo huomata, että olen ihastunut pom-pomeihin. On pitänyt keksiä tekosyitä, että pääsee tekemään niitä. Mutta nyt päätin ettei tarvi olla mitään juhlia tai muita, saan askarrella niitä ihan siitä ilosta, että ne ovat sieviä.

Meillä on keittiössä syklaami ja tykkään sen väreistä. Tein sille kaveriksi monta pom-pomia.

I've used all excuses, such as birthdays, to make pom-poms. My niece and Panu's niece have their own. But now I've decided that you don't need a party to have pom-poms. You can have them in your house just because they're pretty. So I made a pom-pom garland in the kitchen, same colors as the cyclamen.

Kiitos muuten kauheasti kaikista ihanista kommenteista! Arvontaan on vielä reilusti aikaa osallistua.

Tuesday, October 20, 2009

Arvonta


Jokin aika sitten kuvasin muotokuvia eläimistä. Herrat Härkä ja Vuohi olivat eräitä potretin arvoisia yksilöitä, loput voi katsoa täältä. Mutta muotokuvat eivät olleet ainoa suunnitelma heidän varalleen. Tarvitseehan muotokuva toki arvoisensa kehyksen. Deko-lehden innoittamana tuunasin vanhoista kehyksistä uusia ja kehystin herrat.

Jompikumpi näistä muotokuvista kehyksineen olisi nyt lähdössä arvonnan voittajalle.

Kuvat on tulostettu Epson Premium Semigloss Photo Paperille. Mitat ovat
- leveys: 16 cm
- korkeus: 26cm (herra Härkä) ja 26,5cm (herra Vuohi) mitattuna kehyksen alalaidasta sarvenkärkeen
- syvyys: 3cm

Sopivat hyvin lahjoiksi vaikkapa eläinten tai lelujen ystäville.

Arvontaan voi osallistua jättämällä kommentin tämän postauksen kommenttilootaan. Arvonta suoritetaan noin parin viikon kuluttua. Voittaja saa valita, kumman muotokuvista haluaa.

Linkittämällä arvonnan blogiinsa saa kaksi arpalippua. Muista vain mainita siitäkin kommenteissa.

Sitten vain arpaonnea!

Sunday, October 18, 2009

Ihan muuten vaan
Kuvia sieltä täältä ihan silkasta kuvaamisen ilosta. Sain eilen uuden kameran, kun vanha hajoili käsiin. Tänään olen vain kuljeskellut ympäriinsä uuden ihanaisen kanssa ja tähdännyt mitä eteen on sattunut :)

Kiitos ihanista tunnustuksista Minnalle, Nooruskalle, Mintulle ja suklaamarengille! Lämmittää kovasti mieltä, että joku tykkää blogistani ja jaksaa seurata sitä. En nyt osaa nimetä ketään yksittäisiä blogeja tai bloginpitäjiä, joille tunnustuksen jakaisin eteenpäin, vaan haluan antaa sen teille kaikille. Kiitos kun käytte täällä kyläilemässä ja kun pidätte niin hienoja blogeja!

Thursday, October 15, 2009

Muru ja Mansikki, ystävykset

Saa aikuisetkin leikkiä. Varsinkin jos löytää kirpparilta muutamalla eurolla pussillisen muovieläimiä. Ajattelin näistä kehittää pikkaisen projektia, mutta ensin ne piti ikuistaa. Se oli oikeastaan Panun idea, vaikka nyt se naureskelee kun järjestän kuvaussessioita muovieläinten kanssa. Pah, sanon minä.

Murun ja Mansikin lisäksi kuvasin muutaman muunkin...
Monday, October 12, 2009

Kynttilöiden kanssa

Pyynnöstä laitan kuvia lyhdyistä kynttilöiden kanssa. Vaatii vielä hieman tuotekehittelyä. Patterikäyttöiset tuikut eivät valaisseet juuri yhtään, ainakaan ne joita testasin. Niimpä laitoin lyhtykynttilät (vaikka paloturvallisuuden vuoksi ei varmaan saisi). Mutta kynttilöiden lämpö sai kuultopaperin kupruilemaan. Ehkä decoupage-lakka ei tykännyt, kun olivat välillä kuuran peitossa ja sitten lämmössä.

Luulempa että jatkan kuitenkin testailua ja kokeilen erilaisilla kuvilla myös.

Sunday, October 11, 2009

LyhdytAskartelin viikonloppuna lyhtyjä tämän ohjeen mukaan. Printtasin kuvat kuultopaperille ja sprayliiman sijasta käytin decoupage-lakkaa, koska sitä meillä oli. Lyhdyissä käytetyt kuvat ovat kokonaisuudessaan esillä toisessa blogissani.

Friday, October 9, 2009

Hiphoppia


Viime viikonlopun vietin suunnitellen OSAYlle julisteita. He järjestävät aivan huimalta kuulostavan hiphop-show'n ja workshoppeja Oulun seudun ammattikorkeakoululla. Käykää katsomassa, jos olette Oulun suunnalla. Lisätietoja ja ohjelma löytyy täältä.

Tuesday, October 6, 2009

EnsilumiEilen satoi ensilumi ja Mansikki oli ihan täpinöissään. Se säntäili ympäriinsä ja pyydysti lumihiutaleita. Oli hauska katsella, miten se ensin nuoli varovasti lumisia portaita ja tepasteli ympäriinsä, sitten hetken päästä pömöili ihan innoissaan.
Minulle tuli ensilumesta valtavat dejavut viime syksyltä. Olimme vasta saaneet talokaupat päätökseen ja lähdössä siivoamaan taloa, kun tuli ensilumi. Muru oli ensimmäistä kertaa tulossa tutustumaan uuteen kotiin. Se oli kauhean jännää aikaa. Vaikea uskoa, että siitä on vain vuosi. Tuntuu niin kuin olisi asunut täällä paljon pidempään.


Eilen tuli postissa myös 3191: Evenings. Voi että kun se on kaunis.